Vajas kifli recept

2014-03-02

sponsored links

Vajas

Számoma csak és kizárólag egyféle vajas kifli létezik. Az, amelyik vajjal készül. A vajtól lesz lágy, krémes, illatos a bélzete. És drága, kicsit drága. Nem panaszként mondom. Ez is erénye. Minõségi árunak magas a gyártási költsége.
Éppen ezért gondolom azt, hogy aki a “vajas kiflit” 25 forintért árulja: áruló. Õ az, aki margarinnal, olajjal, térfogatnövelõkkel varázsol, és nem a klasszikus receptet követi.
Pedig legalább 100 éve létezik a fõtt-sült vajas kifli receptúra, rászokhattunk volna már, de az utóbbi évtizedekben kiment a divatból.
Néhány kivételtõl eltekintve, a bolti vajas kiflik nagy része fatális tévedés áldozata.

Emlékezzetek vissza, hogy milyen volt gyermek-ifjú-leánykorotok kiflije. Felsorolom, hogy én mire emlékszem belõle: kettétörve nem roppant, hanem rugalmasan-nyúlósan vált szét a tésztája. A bélzet csigaszerûen tekeredett le. A kifejtett bélzetet rugalmas gombóccá gyúrhattad, nem morzsálódott. Másnap is puha volt, nem ráncosodott, szikkadt meg. És volt ...


Folytats a blogon ... www.boldogbrios.hu/vajas-kifli-recept/

sponsored links

Keres?s