Vajas keksz

2017-12-07

sponsored links

Ezt a vajas kekszet nem szabad kihagyni az adventi idõszakban! Már csak azért sem, mert roppant egyszerû, csak 3 hozzávalóval készül és csoda finom, omlós. Érdemes dupla adaggal sütni, mert annyira eteti magát, hogy pillanatok alatt elfogy. Én nagyon gyakran készítem, mert rajongunk érte. Ráadásul evés közben olyan jó nézegetni rajta a keksznyomdával mintázott figurákat. 




Hozzávalók:
kb. 32-34 kekszhez
20 dkg puha vaj
8 dkg porcukor
kb. 30-32 dkg finomliszt


A keksznyomda rengeteg mintával és a pöttyös kézmûves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:






Elkészítés:
  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd fokozatosan hozzáadunk annyi lisztet, hogy összeálljon a tészta, könnyen kezelhetõ legyen. Nem baj ha lágy egy kicsit, de ne legyen ragacsos. 
  2. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hûtõbe 30 percre.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagra. A kinyújtott tészta tetejét enyhén belisztezzük, kezünkkel elsimítjuk rajta a lisztet és egymás mellé nyomdázzuk a mintákat a tésztára.
  4. Késsel vagy derelyevágóval elvágjuk a kekszek széleit és egy kiszedõlapát segítségével sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk õket.
  5. Elõmelegített 160 fokos hõlégkeveréses sütõben 9-10 percig sütjük - hagyományos sütõben 180 fokon 9-10 percig. Világos maradjon a tészta!! Nem baj, ha puha még, miután kihûl, tökéletes lesz. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet!)
  6. A megsült kekszeket 2-3 percig hagyjuk hûlni a tepsiben, mert ekkor még nagyon töredeznek. 

     

Jó étvágyat! 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2017/12/vajas-k...

sponsored links

Keres?s