Vadász szelet

2014-04-04

sponsored links

Vadász szelet

Tészta hozzávalói:
40 deka liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
fél cs.sütõpor
2 tojás 2 ek méz
2 ek natúr kakaópor
10 deka vaj
A tojásokat, mézet, vajat és a kakaóport egy edényben összekevertem, majd gõz fölött felfõztem (kb. 5 perc). Langyosra  kihûtöttem, akkor adtam hozzá a sütõporral és szódabikarbónával elvegyített lisztet és meggyúrtam a tésztát. három cipóba osztottam, és egyenként közepes tepsi nagyságú lapokká nyújtottam. Én úgy szoktam, hogy elõre kivágom a lapok nagyságának megfelelõ sütõpapírt, ezen nyújtom el a tésztát és csak áthúzom egy tepsi hátára amikor beteszem sülni.Elõmelegített sütõben közepes hõfokon 10 perc alatt sül meg egy lap (nálam 180 fok).
Ezekkel a lapokkal nagyon megjártam, ilyen még nem fordult elõ velem. Vért izzadtam, mire úgy-ahogy sikerült kinyújtanom õket. A tészta kemény volt és porladt szét.Próbáltam átgyúrni kis tejjel, de nem használt. Segítséget kértem egy facebookos csoportban, azt az ötletet kaptam, hogy kicsit mikrózzam meg. Ettõl tényleg valamelyest nyújthatóbb lett, de addigra már két lapot szinte a tenyeremmel kinyújtottam.  Az okának pedig azt jelölték meg, hogy nem fõztem elég ideig a mézet. Akkor kemény a tészta, ha hideg benne a méz. Legközelebb tehát erre kell ügyelni!
I.krém:
1 cs tejszín ízû pudingpor
3 deci tej
5 deka étcsokoládé
12,5 deka vaj
10 deka porcukor
fél deci tejszín
fél fiola rumaroma
2-3 ek lefõzött feketekávé
II.krém:
1 cs tejszín ízû pudingpor
3 deci tej
5 deka kókuszreszelék
12,5 deka vaj
8 deka porcukor
fél deci tejszín
A pudingporokat külön-külön felfõzzük a tejjel. Az egyik pudingba még melegen beletördeljük és elkeverjük a csokoládét, a másikba még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket.Mindkettõt hagyjuk langyosra kihûlni. Ekkor kezdjük kihabosítani a csokoládés pudingot a szobahõmérsékletû vajjal, beleadva a többi hozzávalót is. 
A másik krémet ugyanígy a kókuszreszelékkel és a többi hozzávalóval készre keverjük.
A már teljesen kihûlt lapokat megtöltjük a krémekkel.
Az alsó lapot megkenjük a csokoládés krémmel, ráhelyezzük a második lapot, amire a kókuszos krém kerül, a harmadik lappal pedig befejük.
Tetejére:
10 deka ét bevonó csoki
1 ek étolaj
Vízgõz fölött felolvasztjuk az olajjal a csokit és ráöntjük a sütemény tetejére, kókuszreszelékkel megszórjuk. Hûtõbe tesszük, hogy megpuhuljanak a lapok.
Fogyasztás elõtt vizes késsel hosszúkás szeletekre felvágjuk.
A recept  Lelõhelye  ez az újságkivágás. Nagyon örülök, hogy rátaláltam.
Legjobb, ha 1-2 napot áll, addigra jól összeérik.
Nagyon-nagyon finom!


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/04/vadas...

sponsored links

Keres?s