Vadas zsemlegombóccal (paleo)

2017-02-16

sponsored links



A vadas szerepel már a blogon itt. Most is ugyanúgy készítettem, csak akkor sonkaropogós volt a köret mellé.

Hozzávalók:

1 nagyobb vöröshagyma
1-2 evõkanál zsír (mindegy milyen)
2 nagyobb répa
2 nagyobb fehérrépa
2 babérlevél 
1 kezeletlen citrom reszelt héja
citromlé ízlés szerint 
2 evõkanál ToTu krém extra
1/2 teáskanál dijoni mustár
törött bors

továbbá:
fõtt, füstölt marhanyelv

a körethez 12 gombóchoz:
8 paleo sós kifli (recept itt)
2 tojás
6 dkg folyékony kókuszolaj
1 dl Totu tej
1 csokor finomra vágott petrezselyem
fél teáskanál só

A szeletekre vágott hagymát  csipetnyi sóval üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk a babérlevelet, a vékony karikára vágott répát és fehérrépát és a reszelt citromhéjat. Tovább pirítjuk. Amikor a zöldségek már majdnem puhák kevés vízzel felöntjük és így pároljuk készre. A babérlevelet eltávolítva turmixgépbe töltjük. Hozzáadjuk a ToTu krém extrát, és a mustárt, majd krémesítjük. Citromlével, sóval, törött borssal ízesítjük. Ha szükséges kevés vízzel hígítjuk. A pároló edénybe visszatéve még egyszer kiforraljuk és már fogyaszthatjuk is. A körethez a  kifliket 1 centis kockára vágjuk, Szárazon átpirítjuk. A tojást a kókuszolajjal, a Totu tejjel és a petrezselyemmel, habverõvel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a kiflikockákkal és sóval elkevert rostmixet. Összegyúrjuk. 12 gombócot formálunk belõle, Forrásban lévõ bõ vízben kifõzzük  A felszeletelt nyelvvel és és a mártással tálaljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s