Vacsorára

2014-04-30

sponsored links

 Sokáig nem voltam kibékülve az omlós tésztákkal, de valószínûleg inkább csak féltem az elkészítésüktõl. Pedig most már tudom, hogy egyáltalán nem bonyolultak, így egyre gyakrabban készítek olyan sütit, aminek omlós tészta az alapja. Épp ezért a sós verziókkal is kísérletezem, és azt dobálom bele, ami épp itthon van. Mint ez a spenótos-juhtúrós quiche. Vacsorára ideális kenyér helyett. :)

Spenótos-juhtúrós quiche


- 200 g tk tönkölyliszt
- 110 g vaj
- 3-4 ek víz
- 300 g spenót
- 150 g juhtúró
- 100 ml tejszín
- 1 kis fej lilahagyma (kb 70 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- só, bors, olívaolaj

A tésztához a lisztet elkeverjük fél teáskanálnyi sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd a vízzel tésztát gyúrunk belõle. Ha 4 kis pitét csinálunk belõle, 4 részre osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk. Kibéleljük vele a piteformát/formákat, villával megszurkáljuk az alján a tésztát. Sütõpapírral kibéleljük õket, sütõgyönygöt/szárazbabot szórunk rá. 180 fokos sütõben (légkeveréses) 10 percig sütjük, majd eltávolítjuk róla a papírt és a  nehezéket és még 5 percig sütjük (amíg ropogósra sül a tészta).
Eközben elkészítjük a tölteléket. A spenótot alaposan megmossuk, megszárítjuk. A lilahagymát és a  fokhagymákat felkarikázzuk és kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a spenótot és pár perc alatt kevergetve megvárjuk, amíg a spenót összeesik. Sóval, borssal ízesítjük. Levesszük a tûzrõl és amíg még meleg, belekeverjük a juhtúrót. A tejszínt elkeverjük a tojásokkal és azegészet összekeverjük (érdemes minél késõbb belekeverni a tojásos részt, hogy a forró spenót ne változtasson a tojás állagán
Ha kész van a tésztánk, kivesszük a sütõbõl és felhevített olajjal megkenjük gyorsan, majd még 1 percre visszatesszük sülni. Ezt követõen ismét kivesszük, eloszlatjuk rajta a tölteléket és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

CH tartalom: 37 g/pite (4 kis pite esetén)
Kalóriatartalom: 567 kcal/pite (4 kis pite esetén)





Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2014/04/vacsorar...

sponsored links

Keres?s