Vörösboros szarvasragu juharszirupos bogyós mártással

2012-07-18

sponsored links


Nemrég szert tettünk szarvashúsra.A szarvas húsa  a vörös húsok körébe tartozik,vadhús,és bármilyen szép és kedves állat,mégis sokan fogyasztják.Erőt vettem magamon ,életemben először készítettem szarvast és szintén először kóstoltam.Sikerült egy nagyon finom ételt készíteni belőle,de azért ott motoszkált bennem az,hogy ennek a szép,vadállatnak a húsát eszem,s máris rossz kedvem lett:(
Tényleg nagyon ízletesre sikerült így elsőre,a mártás pedig csak megkoronázza az egészet.Nem valószínű,hogy sok szarvashúst fogok életemben fogyasztani,de kiderült,hogy a vörös húsok között ezt az egyet én is meg tudom enni.Az egész saját ötlet,mind  a ragu és mind pedig a mártás.Érdemes kipróbálni!
Az igazság az,hogy őzhúsunk is van,de az még várat magára a fagyóban,jól érzi ott magát.Kell majd egy kis szünet a szarvas után ,hogy az őzből is készítsek valami finomat.Talán ősszel....

Vörösboros szarvasragu juharszirupos bogyós mártással

Hozzávalók 4-5 főre:

- a raguhoz:

- 1 kg szarvashús felkockázva
- 4 db közepes méretű vöröshagyma felkockázva
- 15 db borókabogyó ...

Folytatás a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2012/07/v...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok