Uvima gyümölcskenyere

2014-01-14

sponsored links


Gyümölcskenyér
A csörögefánkhoz sok-sok tojássárgája kell. Na de mi történjen a rengeteg fehérjével, ha mondjuk épp nincs kedvünk habcsókot sütni? Sherpánál találtam rá a megoldásra, gyümölcskenyér készült hát belõle.

Ezzel a kenyérkével járulnék hozzá fromJuci elsõ blogszülinapi virtuális partijához, ahol szerintem már megint alap a 4-5 kiló plusz, ha mindent végigkóstolunk! :D Boldog blogot Juci! :)

Jó sokáig kitartott, mert lányom ugyebár gyümölcsfóbiás, párom nem sütis (kivéve a linzerkarikát és az ötlapost), fimnak meg nem jött be a citronát, amit lekaptam a bolt polcáról. Hogy õszinte legyek, nekem sem lesz a kedvencem, sem az íze, sem az állaga nem nyerte el a legjobb megjelölést. Legközelebb kihagyom.

Uvima gyümölcskenyere

6 tojásfehérje
18 dkg porcukor
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs (aszalt barack, kandírozott narancshéj, citronát, mazsola, plusz egy-egy marék kockázott marcipán és kockázott étcsokoládé)
1 kanál rum
1 narancs reszelt héja és 1/2 narancs leve
13 dkg liszt
12 dkg durvára darált dió

A fehérjébõl nagyon kemény habot verünk a lassan adagolt porcukorral, ráhalmozzuk az összes többi hozzávalót, és óvatosan, de alaposan átforgatjuk. Zsírozott, lisztezett (Sherpa cukrot ír, azt nem mertem bevállalni) õzgerincformában 40-45 percig sütjük alacsony hõfokon (nálam 150°C volt). Mikor tenyerünkkel gyengéden benyomva már nem szörcsög, akkor kész. Rácsra fordítjuk formával együtt, negyed órás hûlés után késsel körbevágva kiborítjuk, teljesen kihûtjük.

10 dkg olvasztott étcsokoládéval bevonjuk, díszítjük, szeleteljük. Nagyon finom! :)


Dina világa a facebookon is elérhetõ, így biztosan nem maradsz le semmirõl! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Folytats a blogon ... dinavilaga.blogspot.com/2014/01/uvima...

sponsored links

Keres?s