Uborka és leves avagy Ezt is beirhatom

2018-05-23

sponsored links

No, kérem ismét egy olyan dolog amit már régóta õrizgetek a kis agyamban.
Figyelgetem ki,- hogy készíti, szeret e nagyvilágban, mennyire és milyen klasszikus módozatai vannak, meg ilyesmi ?
Tegnap eljött az alkalom, hogy elkészítsem én is, tõlem természetes módon a saját értelmezésemben, és tõlem természetes módon kicsit máshogy.
Megpróbáltam hidegen, melegen, és azt kell mondanom: EZ TUTI! 
...és végre egy leves ami ropogós!!!















KAPROS-TEJFÖLÖS UBORKALEVES
Hozzávalók:
1 db kígyóuborka 
15 dkg csemegeuborka
1 kis fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
friss kapor
bors, só
A csemegeuborkát apró kocákra vágjuk.
A vöröshagymát, felaprítjuk, és olívaolajin üvegesre sütjük, hozzáadjuk a csemegeuborkát, és még 1-2 percig pirítjuk.
Ezután megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és bõ 1 liter vízzel felöntve, szép lassan felforraljuk.
Amíg a levesünk felforr, a kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, egy teáskanállal kikaparjuk a magrészét a húsát pedig szintén, apró kockákra daraboljuk.
A tejfölbõl és a lisztbõl habarást készítünk, amivel besûrítjük a levesünket.
A friss kaprot aprítunk, és a kígyóuborka kockákkal együtt a forró levesbe keverjük.
Melegen és hidegen is kitûnõ leves.




Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/05/...

sponsored links

Keres?s