Töltött paprika burgonyaágyon sütve

2017-04-18

sponsored links

Egyik kedvenc egytálételünk. Vendégvárónak is kiváló!

Fotó: Máthé Zoltán

Töltött paprika burgonyaágyon sütve

Hozzávalók: 
  • 1 kg burgonya
  • ? kg darált sertéshús
  • 3 db piros kaliforniai paprika
  • olaj
  • ? fej vöröshagyma
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 kk fûszerpaprika
  • só, bors
  • 15 dkg csemegekukorica
  • 3 dl tej
  • 1 csipet õrölt szerecsendió
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt trappista sajt


Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, kissé megpirítjuk benne a darált húst, majd felöntjük a paradicsomlével, fûszerezzük és hagyjuk párolódni, rést hagyva a fedõ alatt, míg a leve elfõ. Ezalatt a vajat megolvasztjuk egy kis fazékban, beletesszük a lisztet, kavargatva keveset pirítjuk, folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tejet, sózzuk, fûszerezzük a szerecsendióval, végül beletesszük a reszelt sajtot, alacsony lángon megolvasztjuk. A darált húsos raguba teszünk ebbõl két evõkanálnyit és a kukoricával együtt összekeverjük. Egy tepsi alját kirakjuk a meghámozott, felkarikázott burgonyával, sózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, kb ? dl vizet öntünk alá. A paprikákat hosszában kettévágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és megtöltjük a darált húsos keverékkel. A borgonyaágyra sorakoztatjuk õket, majd a tetejüket meglocsoljuk a maradék sajtos mártással. Ha maradna a sajtos mártásból, bátran kanalazzunk a burgonyára is. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütõben kb. 35 percet pároljuk. Ekkor levesszük az alufóliát és a sajt pirulásáig hagyjuk még sülni.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/KataAKonyhban...

sponsored links

Keres?s