Töltött káposzta kapros hagymaszósszal (paleo)

2017-02-20

sponsored links



Belsõségek (összességében 1-1,2 kg) felhasználására jó ez a recept, persze akár darált húsból is el lehet készíteni, akkor a húst érdemes lepirítani mielõtt a káposztalevélbe töltjük.

Hozzávalók:

1-2 dl húsleves
1 káposzta
1 sertés szív
1 sertés nyelv
1 sertés lép
1 sertés vese
fél sertés tüdõ 
2 babérlevél 
egész bors
2 vöröshagyma
2 evõkanál zsír
majoránna
pirospaprika
törött bors

a mártáshoz:
1-2 dl húsleves
3 vöröshagyma
5 dkg zsír
1 evõkanál pirospaprika
1 csokor kapor
1-2 teáskanál citromlé
törött bors 

Az elõkészített belsõségeket az egyik hagymával, a babérlevéllel, 10-12 szem borssal és a sóval bõ vízben megabáljuk (puhára fõzzük). Ledaráljuk. Hozzáadjuk a csomagolásán elõírt módon elõkészített rizs alakú tésztát és a zsírban lepirított, finomra vágott másik hagymát. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával. A káposzta torzsáját kivágjuk és az abálében szintén puhára fõzzük. Ha megfõtt leveleire szedjük. Beletöltjük a belsõséges darálékot. Tekercsekké formázzuk. Tûzálló tálba rakosgatjuk. Felöntjük húslevessel. 175 fokos sütõben addig sütjük, amíg a káposzta tekercsek teteje kissé megpirul. A mártáshoz a finomra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk pirospaprikát. Felöntjük a húslevessel. Hozzáadjuk a totu krém extrát. Ízesítjük sóval, törött borssal, citromlével. Beforraljuk. Összeturmixoljuk. Ha szükséges húslevessel vagy vízzel tovább hígítjuk végül megszórjuk a finomra vágott kaporral. A tekercsekre öntve kínáljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s