Téli klasszikus: frankfurti leves

2017-01-11

sponsored links

A németek nem pont a gasztronómiájukról híresek, de azért nekik is akad néha egy-két jó húzásuk. Mindenképpen ezek közé tartozik a frankfurti leves, ami virslivel, káposztával, frankó fûszerekkel és egy kevés tejföllel operál, ezért mi  kimondottan imádjuk. Ha ti is így vagytok ezzel, akkor jó hírünk van, megérkezett ugyanis a perfekt SK féle recept!

img_2098.jpg

Hozzávalók 4 fõ részére:

  • 35-40 dkg frankfurti virsli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 40 dkg krumpli
  • Só, bors
  • 1 csapott tk pirospaprika
  • 1 csapott tk szárított majoranna
  • 1 mk õrölt kömény
  • 1,6 l víz
  • 15 dkg tejföl
  • 1 tk liszt

img_2099.jpg

A virslit karikára vágjuk és 2 evõkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük. A lábasban újabb 3 evõkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát, a kis kockára vágott krumplit, majd az egészet jól átforgatjuk és kicsit le is pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, összekeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk, majd kis lángon addig fõzzük, míg a krumpli megpuhul (kb. 10-12 perc). Ekkor egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve. Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket, kicsit hûlni hagyjuk a levest és már tálalhatjuk is, ízlés szerint magában vagy még egy kis extra tejföllel a tetején!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... zeakonyhaban.blog.hu/2017/01/11/teli_...

sponsored links

Keres?s