Téli csodaszer: házi kurkuma tea

2014-01-10

sponsored links


Sajnos idén nem úsztam meg egy kiadós, megfázós torokfájást. Szerencsére nagyon erõs az immunrendszerem, és ritkán (szinte sosem) vagyok beteg, ha elkap valami, akkor is villámgyorsan összeszedi magát a szervezetem.

Szeretném megosztani ezt a nagyszerû házi módszert, hátha másnak is segít, szerintem igazi csodaszer. A kurkuma amúgy is igazi szuperfûszer, és jó egészségügyi hatása elõszeretettel használják gyógyászati célokra. (Tavaly februárban a jeruzsálemi piacon vettem nagyobb mennyiségben friss kurkumát, az árus azt mondta, jókor veszem, mert amikor van, mindig felvásárolják az összeset az orvosok).

Az egyik kedvenc, régi, az elsõk között indult amerikai gasztroblogon, Heidi Klum 101 Cookboks oldalán találtam ezt a házi kurkuma teát, és amióta kipróbáltam, nagyon gyakran készítem. Most megfázáskor is csodákat tett, de általános fáradtságnál, rossz közérzetnél, ízületi fájdalmaknál is nagyon hatásosnak éreztem. Egy kis csésze valahogy rögtön átjárja a szervezetet, nagyon szeretem. Egyszerre egy nagyobb adagot szoktam készíteni, és kis üvegben szoktam tárolni, így mindig kéznél van. Íme az elkészítése:

Házi kurkuma tea készítése:

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2014/01/t...

sponsored links

Keres?s