Tökmagos stangli

2018-03-17

sponsored links


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg Ráma margarin, 10 dkg juhtúró, 2 evõkanál tejföl, 1 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál só, 1 tojás, 8 dkg héj nélküli tökmag. 

Elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütõporral meg a sóval, elmorzsoljuk benne elõbb a margarint, majd a júhtúrót,  aztán  hozzáadjuk tejfölt és közepesen puha tésztád gyúrunk belõle. Fóliába csomagoljuk, 30 percig a hûtõben tartjuk. A tökmagot száraz serpenyõben megpergeljük, ha kihûlt, összevágjuk. Mikor az idõ lejárt, a tésztát kiszedjük, 1 cm vastag lappá nyújtjuk, majd 1 cm széles és 10 cm hosszú rúdakká vágjuk. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, a tökmagba mártjuk, majd sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon,  18-20 percig sütjük. 

Megjegyzés: A stangli tésztája nagyon jól fagyasztható. Legjobb, ha a kis rúdakat egy tálcán lefagyasztjuk, majd áttesszük egy zacskóba és úgy tároljuk. Közvetlenül sütés elõtt kivesszük, egyenként lekenjük, tökmagba mártjuk és hideg sütõben sütjük. 





Folytats a blogon ... https://aledakonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s