TÉGED IS EVÉSRE ÖSZTÖNÖZ AZ ÉLELMISZEREK MARKETINGJE?

2017-03-13

sponsored links


Boldogan csokoládét, bonbont, majszoló család a reklámokban, hívogató - színes csomagolású cukorkákkal, kekszekkel, nápolyikkal, süteményekkel, chipsekkel, roskadásig rakott polcok a boltokban, - ezernyi kísértés nap, mint nap. 
És mi hagyjuk is magunkat kísértésbe hozni, miközben tisztában vagyunk az egészségtelen életmód ?kockázataival és mellékhatásaival?.

Tedd a szívedre a kezed ? és valld be ? legalább magadnak- õszintén: ma mennyi egészségtelen élelmiszert fogyasztottál?
Igen. 
Tudom. 
Sokat.
Vagy legalábbis kellõképpen eleget ahhoz, hogy a táplálkozástudomány szakemberei szerint javasolt elveket könnyedén megszegd vele.


Nem csak Te vagy a hibás!

Nem bizony. Mert hiába az elhatározás, amikor még a csapból is az folyik, hogy az a bizonyos tejszelet, az a bizonyos chips, csokoládé, praliné, Croissant, keksz, gyümölcsjoghurt, piskótaszelet, puding, üdítõ, energiaital- sorolhatnám a végtelenségig ? milyen istenien finom, milyen jól összehozza a családot, a barátokat?


Az üzenet lényege: enni, enni, enni?

Az agyon marketingezett termékek sokszor egészségtelenek. Azaz minél több helyen ajánlják, minél színesebb, feltûnõbb csomagolást kap, annál biztosabb lehetsz benne, hogy nagyon magas az energia-, zsír-, só-, és cukortartalmuk.

Ellenállni, vagy jutalmazni

Nem könnyû ellenállni a finomságoknak, a vonzó csomagolásnak, az érzelmekre ható reklámoknak. Hiszen egy problémáktól hemzsegõ fárasztó nap után jólesik megjutalmazni magunkat valamivel ? valamivel, ami nem éppen egészséges.

Te hogy vagy ezzel?

Egy tervezet szerint ? az evésre ösztönzõ színes csomagolások helyett, az egészségtelen élelmiszereket semleges ?egyen-csomagolásba? kínálnák a boltok ? mintegy inger szegénnyé téve õket számunkra.

Téged ez mennyire befolyásolna a vásárlásban?
 Kíváncsian várom hozzászólásban a válaszodat.
  1. Nem befolyásolna ? nem vagyok már gyerek, hogy ilyesmivel be lehessen csapni. Ugyanúgy megvenném, amit szeretek.
  2. Elgondolkoztatna, hogy ennyi minden egészségtelen. Biztosan kevesebbet vennék belõle.
  3. Eddig sem vettem egészségtelen dolgokat




Folytats a blogon ... eletrecept.blogspot.com/2017/03/teged...

sponsored links

Keres?s