Tüzestál Étterem Újbuda ? Mátrai burger (óriás)

2014-02-06

sponsored links

Kicsit szembemegyünk saját elveinkkel és a hamburger hétfõt megduplázzuk a héten így csütörtökön is. Ennek okaiba nem folynék bele, úgysem érdekel senkit sem. Az étterem ahonnan a burger jön már nem mondhatú szûznek kezeink között, volt már példa rendelésre, legutóbb egy hot-dog-ra, ami nálam egész jól teljesített viszont jött egy olvasói szösszenet rá, hogy szerinte nem ilyen fényes a helyzet, emiatt elnézést, tényleg nem akartunk hulladékra uszítani senkit. Természetesen ha valami bomba ötletünk támad majd valahogy kárpótoljuk az úriembert! Ennyi elég az étterem elõéletébõl kanyarodjunk vissza szépen a burgerhez.

Egy ködös hajnalon egy ex kollégával találkoztam a 233E remek járaton, aki nyélbõl ajánlotta az étterem Mátrai burgerét, hogy ez bizony k…a jó! Nekem se kellett több, szinte ittam Vilcsek Zsolt szavait. (a név kitalált, a valósággal történõ bármilyen egyezése pusztán a véletlen mûve!) Percenként pillantottam az órára, hogy ugyan mikor érek olyan közel a 12-höz, hogy végre rendelési lõtávba kerüljek.

A borzast talán mindenki ismeri, de azért gyorsan vázoljuk csak, hogy az alapok meglegyenek. Egy rántott szelet amire tejfölös-fokhagymás-sajtos öntet kerül. Ezt beleálmodni egy buci belsejébe nem könnyû feladat, de ez benne pont az izgalmas. Méretét illetõen két opció létezik, normál és óriás. Ha lúd akkor már legyen kövér szóval óriás, aki igazi vadállat az plusz 630 forintért dupla hússal is küldheti, na én nem vagyok ekkora király.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás egyszerû, alaposan betekerték alufóliával és piros filccel ráskicceltek egy mátrai feliratot. Õszintén szólva ekkora benga nagy szendvicsre nehéz lenne tényleg dobozt találni, így talán ez az egyetlen járható út ez esetben. A sátorhoz elegendõ fóliától megszabadítva eléggé brutális látványban van részünk. Egy óriási buci amibõl azért látszik a belsõ is. Huncut mód kikandikál az egyik szelet husi, illetve körbe látszódnak a tejfölnek a nyomai. Leemelve a gigantikus kupakot viszont eléggé elkámpicsorodott éhes szám. Hát ez a látvány nem éppen olyan amit megszoktam Ágika Kifõzdéjében anno pár évvel ezelõtt, ha erre valaki Ági mamának azt mondaná, hogy ez borzas, bizony repülne a bronxi stricimaflás. két szelet pulyka vastag panírba bújtatva, de a tejföl és a sajt sehol. A szélén van 90%-a az egésznek a belsejébe szinte semmi nem jutott. A fedélben van a maradék és 5 szép kerek uborka. A husik alatt a zöldség és a halovány paradicsom lapul. Összességben számomra eléggé csalódás, pedig bíztam benne..

Pont: 5/10

Ízvilág: A buci szerencsére nem édes, viszont eléggé száraz példány. A hús finom és friss, tényleg semmi baj vele a bundája is kellemes ízletes. A zöldségek közöl a paradicsom olyan, mint a színe azaz tragikus, íztelen. Az uborka és a salátalevél jobban szerepel és pillanatokig képes a buci miatt elszenvedett szárasságot csillapítani. A borzas élménybõl ízre se jutott jóformán semmi, a tejfölt alig érezni pár falatnál, sajtból meg aztán szerintem egy csipet se jutott bele. A fokhagymás lendület valahol elmaradt szállítás közben, leginkább egy laza tejfölös csiklandozást nyújtott a kamu borzas burger. Összességében sajnos egy fullasztó, száraz, de jó hússal felszerelt burger.

Pont: 5/10

 

Mennyiség: A látvány is sokkoló, de sikerült legyömöszölni az egészet ebédre. Garantáltan beüt a kóma efelõl semmi kétségem, ez hatalmas dózis. A buci rettenet nagy és vaskos és mivel száraz le kell küldeni mellé legalább 6-7-8 deci folyadékot is, ami szintén remekül tölti a bendõt étkezés során. A zsemle felsõ felének felét gond nélkül elhagyhatnánk akkor is elegendõ lenne a töltelékhez. Húsból két szelet jár, de a borzasságot elõidõzõ alapanyagokból igencsak nagy a hiány. Tejfölbõl legalább 4 kanállal mehetne bele, a zsemle felszívná azt a mennyiséget is. Sajtból ami szerintem nincs is rajta, nehéz lenne megmondani, hogy mennyivel kéne több, de kb. 1 nagy marékkal elbírna. Ha szigorúan azt nézzük, hogy mennyire laktam jól akkor azt mondanám hibátlan, 6 órás adag legalább, de jobb ha figyeljük a körülményeket is…

Pont: 8/10

Kiszállítási idõ: A táv nem kevés, ahogy ezt már anno is említettem, azaz 6.3 kilométer. A futár 38 perc alatt itt volt ami nem kis teljesítmény bevallom, mindezt úgy, hogy szolidan szemerkélt is az esõ. Türelmes, jó fej figura, akivel kicsit elbeszéltünk egymás mellett, hogy éppen melyik recepción is van/vagyunk. Szíves örömest áldoztam volna pár percet még életembõl ha jobb borzast kaptam volna cserébe.

Pont: 7/10

Ár/érték: Nehéz eldönteni végül, hogy milyen szempontot is kéne leginkább figyelembe venni egy ilyen csodánál. Ez az egész borzas feat. burger olyan, mintha bölényt próbálnák tacskóval párosítani, nem egy bölcs gondolat. A borzas amire reggel óta vágytam elmaradt, egy leírhatatlanul nagy burger volt, igaz az is száraz volt és fojtogatós. Az óriás 1420 forint amennyiért talán ekkora burgerrel még nem találkoztam, de nem a mennyiség a minden a Földön…Visszasírom a Csata utcai Ágika borzasát, az még mindig etalon a kifõzde kategóriában. Több postot erre az évre nem tervezek a Tüzestál Étteremtõl, bár csodák mindig vannak. “Zsolt”-ot meg ha ismét meglátom a buszmegállóban inkább leszállok és gyalog folytatom utam! :)

Pont: 5/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/tuzestal-etterem-ujbuda...

sponsored links

Keres?s