Túróval, brindzával, kápia paprikával töltött szûzérme fûszeres sült krumplival

2014-01-12

sponsored links

Köszöntöm kedves olvasóimat, remélem ebben az évben többször tudok jelentkezni majd. Legalábbis így tervezem. Január 7-én volt a fiam névnapja és erre az alkalomra gondoltam valami finommal kellene meglepni, így jött az ötlet, hogy nagyon szereti a szûzérmét, s valami másfajta recepttel kellene meglepni. Valamivel meg kellene töltenem a szûzérmét és akkor találtam ki ezt a receptet. Egy roppant egyszerû, ám annál finomabb töltött húsról van szó. 

Hozzávalók:

  • 10 dkg túró
  • 10 dkg brindza
  • 1 db kápia paprika, felaprítva kis kickákra
  • 2 evõkanál natúr joghurt
  • bors
  • köménymag
  • 1 db szûzérme
Elkészítés:
A szûzérmét felszúrtam. A töltelék hozzávalóit jól összekevertem és megtöltöttem vele a szûzérmét. A végére pedig egy kolbász karikát tettem, majd összeöltöttem a húst. A kolbászkarikát azért tetem, mert finom ízt ad, meg nem engedi a töltelék hozzávalóit kijönni sülés közben. Egy jénait szalonnával kibéleltem erre helyeztem a megtöltött szûzérmét, amit besóztam és a tetejére szintén szalonna szeletekkel fedtem be. Betoltam a sütõbe és kb. 70 percig sütöttem 170 fokon. Köretként pedig fûszeres sült krumplit készíttettem. Készítettem egy páclét az alábbiakból:

Hozzávalók:
  • 3 ek olíva olaj
  • 4 ek citromlé
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • bors
Jól összekevertem az összetevõket, és a kb. 1 kg megfõtt, kihûlt és nagyobb darabokra vágott krumplikra öntöttem és jól összeforgattam benne a krumplit. Hagytam ebbe a páclébe kb. 1 órát állni.
A sütõt elõmelegítettem 180 fokra, egy tepsit kibéleltem sütõpapírral és beleöntöttem a krumplit páclével együtt és kb 40-45 percig sütöttem a sütõbe. Hát mennyei köret kerekedett.
Jó étvágyat!!!


Desszertnek pedig túros-meggyes és almás rétest készítettem:







Folytats a blogon ... ritaennielvezet.blogspot.com/2014/01/...

sponsored links

Keres?s