Túrótorta

2014-02-01

sponsored links


Piskóta
5 tojás(kisebb méretû)
18dkg cukor
18dkg liszt
1 tk sütõpor
3 ek hideg víz

Krém
500gr túró
egy tojás
ízlés szerinti cukor mennyiség
2 ek Dr. Oetker tejszín ízû habtejszínbõl

Máz
Dr. Oetker tejszín ízû habpor
1,5dl  hideg tej
 
Díszités
1 tábla fehér csoki 
1 tk vaj



A tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük a hûtõbe. Kézi habverõvel  a tojás sárgáját elkezdjük felverni, hozzáadagoljuk a cukrot és habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet is, közben a 3 evõkanál vizet is.  Adjunk 1 ek habot a masszához, és  így keverjük tovább. Ezután fakanállal forgassuk bele a habot. Óvatosan nehogy a hab összetörjön!
Kerek tortaformát kikenünk margarinnal és liszttel körbeszórjuk.  A sütõt 180° C fokra elõmelegítjük és a piskótát 45 percig süssük.
Szép magasra feljön, amit akár 4-5 fele is vághatunk.
A túróhoz hozzáadjuk a  cukrot a tojást és összekeverjük. Majd adunk hozzá a Dr. Oetker habtejszínbõl 2 evõkanálnyit. Elkészítése megtalálható a termék csomagolásán.
A piskótát kettévágom és mélyhûtõbe teszem, hogy lehûljön. A túrós krémet a két lap közé, a habot pedig a külsejére kenem. Az egyik piskóta lapot megkenem házi baracklekvárral.

 A tetejét fehér csokis felirattal díszítettem. Olvasztottam egy tábla csokoládét egy kevéske vajjal, habzsákba töltöttem és sütõpapírra formáztam. Mélyhûtõben dermesztettem.

Folytats a blogon ... olivajanka.blogspot.com/2014/02/turot...

sponsored links

Keres?s