Túrósztracsatellás csokicsókok

2014-04-18

sponsored links


Magyarországról túrót is kaptam a töpörtyûkrémmel együtt, ami még felhasználásra várt, a süti itt ugyanis nagyon gyorsan fogyó eszköz. Nemtom a többi blogger kinek süt-fõz olyan sokat mindig, és hogyan áll a kilókérdésekkel, de én, még ha ketten is vagyunk, állandóan sütök. Vannak hivatalos kóstolóim, õk elviszik a megsült dolgok felét, tehát van helye a megalkotott dolgoknak, de a számlák és a bevásárláskor elköltött összegek is nõnek. Vissza kell fogjam magam. Nem is beszélek a mérleg mutatójáról!!


Viszont ha az ember lányának van túró a hûtõjében, muszáj vele kezdenie valamit, nem áll el a végtelenségig, ahogy anyukám szokta mondani, elkészültek tehát a csupacsokis túrós csokicsókok:


Hozzávalók:
a kekszekhez:
280 g liszt
180 g cukor
160 g étcsokoládé
130 g vaj
30 g keserû kakaó
3 tojás
1/2 teáskanál sütõpor
egy csipet himalájai só

a töltelékhez:
250 g túró
100 g porcukor
50 g étcsokoládé

A sütõt elõmelegítjük 180 C-ra. A csokoládét apróra vágjuk, majd a vajjal együtt gõzfürdõben megolvasztjuk. Ezalatt a tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, a száraz hozzávalókat kimérjük. A nagyon habosra vert tojásos masszához szitáljuk a lisztes keveréket és a megolvadt majd kissé kihûlt csokis mixet is hozzákeverjük. Tortazsákba szedjük és sütõpapírral fedett tepsire 5 cm átmérõjû kis csigákat nyomunk.


10-15 perc alatt készre sülnek. Kissé gumiszerû érzetûek a csókok, de ez változik, miután kihûltek. Akár magukban is lehetne õket ropogtatni, vagy lekvárral párosítani. Az én receptemben azonban túró van:

A krémhez a túrót a porcukorral kikeverjük, a csokit apró darabokra vágjuk, majd azt is a túrós krémbe keverjük, és két csokicsókot ezzel a krémmel megkenve összeragasztunk.
Az étcsokis "sztracsatella" ropogóssá teszi a túrótól amúgy megpuhuló kekszeket. Mint látom, a vendégeknek nagyon ízlik.
A megszokott linzerkarika helyett bátran ajánljuk ezt, garantált sikere lesz!


 






Mint látható, bármilyen forma nyomható ebbõl a csodás krémbõl, nem veszíti el a formáját sütés közben, csak kicsit megemelkedik. Úgymond csókosodik.

Habos kávéhoz naaaagyon ideális!!


Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/04/turo...

sponsored links

Keres?s