Túrós amerikai palacsinta, szeder öntettel
sponsored links
Sajnos vagy nem sajnos nem fogytam még ki a szedres finomságokból. Egyik kedvenc gyümölcsöm, amibõl szerintem az idén nem hagyom ki a lekvár készítést sem. Egy pár kis üveggel biztos megy a kamra polcra az idén. Isteni sütiket lehet vele készíteni a savanykás ízével. Ezt most reggelire sütöttem, mert elfogyott a kenyér, de ebbõl sem maradt már desszertre.
Túrós amerikai palacsinta, szeder öntettel
Hozzávalók ( kb. 20 db-hoz):
250 g félzsíros túró
125 g tk. tönköly búza liszt
4 tojás
1 tk. sütõpor
1 tk. cukor
csipet só
olívaolaj
Szeder öntethez:
30 dkg szeder
50 ml víz
2 ek. nyírfacukor
1 kk. fahéj
2-3 kardamom
csipet só
1 tk. keményítõ
Elkészítés:
A túrót keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a lisztet és a sütõport, majd a cukrot és a sót. A tojások fehérjét verjük habbá és adjuk a túrós masszához, egyenletesen osszuk el benne.
Spricceljük meg a palacsinta sütõt olajjal, majd tegyünk 3 szor fél merõkanálnyit és simítsuk el. Ne legyen túl vastag, mert akkor nem sül át. Közepes lángon süssük meg mind a két oldalát.
Az öntethez a szedret mossuk meg és tegyük egy kisebb fazékba. Öntsük rá egy kis vizet, ízesítsük cukorral, sóval, fahéjjal és a kardamom magjaival. Rotyogtassuk 5 percig, ez idõ alatt a szeder is szétfõ egy picit, majd sûrítsük be egy kicsit, kevés vízzel elkevert keményítõvel. Nem kell puding állagúnak lennie.
Hozzávalók ( kb. 20 db-hoz):
250 g félzsíros túró
125 g tk. tönköly búza liszt
4 tojás
1 tk. sütõpor
1 tk. cukor
csipet só
olívaolaj
Szeder öntethez:
30 dkg szeder
50 ml víz
2 ek. nyírfacukor
1 kk. fahéj
2-3 kardamom
csipet só
1 tk. keményítõ
Elkészítés:
A túrót keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a lisztet és a sütõport, majd a cukrot és a sót. A tojások fehérjét verjük habbá és adjuk a túrós masszához, egyenletesen osszuk el benne.
Spricceljük meg a palacsinta sütõt olajjal, majd tegyünk 3 szor fél merõkanálnyit és simítsuk el. Ne legyen túl vastag, mert akkor nem sül át. Közepes lángon süssük meg mind a két oldalát.
Az öntethez a szedret mossuk meg és tegyük egy kisebb fazékba. Öntsük rá egy kis vizet, ízesítsük cukorral, sóval, fahéjjal és a kardamom magjaival. Rotyogtassuk 5 percig, ez idõ alatt a szeder is szétfõ egy picit, majd sûrítsük be egy kicsit, kevés vízzel elkevert keményítõvel. Nem kell puding állagúnak lennie.