Túrógombóckák fehércsokival, pisztáciával és kókusszal

2014-04-23

sponsored links

A múltkorában rátaláltam egy fantasztikus blogra: egy 19 éves nagyon kreatív leányzóé, aki mûvésznek tanul Padovában. Lesz jövõje, úgy érzem. Biztosan az iskolában is jól teljesít, ezt nem tudhatom, de hogy a konyhában egy zseni, azt nem tagadhatjuk. Igaz, leginkább édességre van berendezkedve, és kevésszer alkot, mégis óriási a rajongótábora, és igazán különleges dolgokat kreál. Szeretem. Szeretem a fotóit is simán, imádnivalóak.
Ez a receptje azért tetszett meg, mert a túróhoz kerestem végre felhasználási lehetõséget, itt ugyan ricotta van, de a kettõ az majdnem ugyanaz.
Itt a recept, gyönyörködjünk.

Semmit nem változtattam rajta, ha nem a ricottát, túróra. 

Hozzávalók:
250 g túró
100 g kókuszreszelék
100 g fehércsoki
50 g pörkölt pisztácia
csipet só (nálam kimaradt - sós volt a pisztácia)

+ kókusz a gombócok meghempergetéséhez

A csokit gõzfürdõben megolvasztjuk, hagyjuk kicsit kihûlni. Közben a pisztáciát felaprítjuk, ha esetleg nem pörkölt lenne, serpenyõben olaj hozzáadása nélkül kissé megpirítjuk. A meghûlt csokihoz adjuk a kókuszreszeléket, a felaprított pisztáciát és az összetört túrót.
Összegyúrjuk, kis gombócokat formázunk belõle és kókuszreszelékben meghempergetjük.
Készen is van.
Hûtõben tároljuk tálalásig.
 







Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/04/turo...

sponsored links

Keres?s