Túrógombóc - medvehagymáztunk 4.

2014-04-09

sponsored links

Anyós féle recept:
1/2 kg túró
4 tojás
2 dl búzadara

A túrót, a tojás sárgákat és a búzadarát összekeverjük, én egy éjszakát hagyom a hûtõben pihenni. Másnap összekeverem a felvert tojás fehérjékkel, és forró vízben kifõzöm a gombócokat. Vaníliás cukros tejföllel szeretjük.

magnóliánk virágozott

Medvehagymázzunk, megint:
Szervezkedésem megint nem hozott eredményt. A tegnapi napom szó szerint el lett cseszve, úgy kompletten az egész. Ilyenkor már a nem haragszom is hazugság lenne, már el sem keseredek rajta, már nem is nevetséges, csalódás? az minden napos, már megszoktam, már nem sírok annyit, hinni már nem hiszek, viszont nagyon tud fájni a folyamatos ezt kapsz, azt kapsz, segítek és semmi, nulla. Soha egy kis meglepi, kedvesség. Mindig minden fontosabb, és miért csinálom? Nem tudom, talán még mindig küzdök a múltért. És mert sok a közös, mert elvesztettem és ezt kaptam. Lassan feladom a harcot, már tudok nemet mondani(néha). Persze, titokba reménykedek, megváltozik minden, olyan lesz mint az elején.
Szóóóóval, a tegnapi katasztrofális nap után, úgy volt, hogy Anyuval megyünk holnap hagymázni, de mivel láttam hogy rossz idõ lesz, úgy dél tájékán gondoltam egyet, hirtelen felindulásból beöltöztünk és elindultunk.
Oda érve ez a látvány fogadott!
Senki!
Nem hittem a szememnek. Nem álltak sorban, egymás után az autók. Egy kanyarral odébb, azért állt két autó, de senki más. Nagyon jó érzés volt.
Furcsa volt. Mikor idén elõször jöttem és a többi alkalommal is még minden szürke volt. Legelsõ alkalommal olyan volt, mintha egy idegen helyre mentem volna. Most ugyan ez az érzésem volt, szépen kizöldültek a fák, 
más lett minden.
Szokásunkhoz szerint, átmentünk a kis patakon, a fenyõ erdõn keresztül, a kis réten át, a szalmabálák mellett, a vadászleshez értünk ahova Anita már mászott is fel. Nem mentem utána, így expressz gyorsasággal siettette hogy vegyem le. Mondtam neki elõbb végezzünk szedéssel utána, arra megyünk amerre akar. 
Most megint nehéz volt a szedés. Szezon elején kevés volt a medvehagyma, most meg már öreg.
Virágot is szedtünk egy csokorral, az itthon mézbe került.
Végén visszamentünk még a szalmabálákhoz, ücsörgött kicsit. Még emlékeztem kicsit távolabb kisebb medvehagyma csoport volt, oda mentem, még érintetlen volt, ott még szedtem kicsit. Anita is utánam jött, átmentünk egy másik patakon és már én mondtam, hogy menjünk haza. 
Visszafele beugrottunk Pótanyum Anyukájához, beadtuk a múltkori képeket.
Idõben értünk vissza még néptáncra, bár reggel kérdeztem Anitát és nem akart menni. Most bementünk, nem kérdeztem semmit, csak levetkõztettem és beküldtem. Végig táncolta az órát, pedig reggel 7-kor kelt, az erdõben is voltunk három órát, és néptánc után még a szomszédban is játszottak.
Ma én is elfáradtam. 
Persze medvehagymás túrókrém azonnal elkészült, 1 kiló túróból, hogy mindenkinek jusson. 

Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2014/04/turog...

sponsored links

Keres?s