Túrógombóc

2014-06-16

sponsored links



Túrógombóc ezúttal egy kevés ricottával. Tálaljuk tejföllel, porcukorral vagy éppen házi baracklekvárral. Kinek mivel ízlik.


Hozzávalók (22 db. kisebb gombóchoz):
250 g túró
100 g ricotta
csipet só
1 tojás
3 csapott ek. tönkölydara (50 g)

40 g vaj+60 g (tönköly) zsemlemorzsa.

tálaláshoz porcukor, tejföl, baracklekvár

A túrót a ricottával alaposan eldolgozom. Hozzáadom a villával felvert tojást, csipet sót és a darát. Összekeverem, majd egy keveset állni hagyom. Egy nagyobb lábosban sós vizet forralok közepes lángon.
Ebbõl a mennyiségbõl nálam 22 darab 20 grammos gombóc lett. Bevallom azért szeretem mérni, mert nem jó a szemmértékem és így legalább egyformák lesznek a gombócok.
Sós vízben fõzöm a gombócokat. Addig elkészítem a zsemlemorzsát. A vajat megolvasztom rászórom a zsemlemorzsát és 1-2 percet pirítom.
A gombócok akkor vannak meg, ha feljöttek a víz felszínére és még 1-2 percet fõttek közepes lángon.
A zsemlemorzsába forgatom õket és frissen tálalom tejföllel, porcukorral, lekvárral, kinek mivel ízlik. Ha netán nagy adag készült és maradna belõle, akkor hûtõbõl kivéve érdemes mikróban melegíteni, akkor újra puha lesz.



Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2014/06/tu...

sponsored links

Keres?s