Töltött póréhagyma csõben sütve

2014-05-13

sponsored links

Kedves sógornõmmel készítettük ezt az ételt. Fantasztikus szakács, elképesztõ ötletekkel. Mindig újít, és inspirál! Tulajdonképpen neki is indítania kéne egy blogot, biztos rajongója lennék. :) Azt mondják, a konyhában épp elég egy szakácsnõ, de vele nagyon jó az összhang, és a fõzés igazi móka. Ezt a receptet õ említette nekem, és kis idõ múlva már lelkesen lyukasztottuk a póréhagymákat. Íme az eredmény?



Hozzávalók:
  • 4 póréhagyma
  • 40 dkg darált sertéshús
  • tejföl
  • sajt (parmezán is nagyon passzol hozzá)
  • olívaolaj
  • vaj
  • bors

Tisztítsuk meg a hagymákat, majd vágjuk kb. 10 cm-es darabokra. Belsejüket egy fakanál nyelével nyomkodjuk ki úgy, hogy a felsõ két réteg maradjon meg. Forró vízbe dobjuk bele õket, és pár percig pároljuk, majd tegyük félre.
A kinyomkodott belsõ részt kockázzuk fel, és egy kis olívaolajon pároljuk puhára. Keverjük a húshoz, majd sózzuk, és borsozzuk az egyveleget.
Töltsük meg a hagymákat a húsos keverékkel, és fektessük õket egy kivajazott üvegtálba. A töltéshez mi egy habkinyomót használtunk, így percek alatt megvoltunk a mûvelettel.
A hagymák tetejét locsoljuk meg sós tejföllel, és a reszelt rajttal.
Fólia alatt süssük kb. 180 fokon, majd ha a hagymák megpuhultak, akkor pirítsuk meg a tetejét.

Tipp: Vegetáriánus formában is el lehet készíteni, pl. rizzsel vagy paradicsomos bulgurral töltve!



Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2014/05/to...

sponsored links

Keres?s