Töltött paprika leves

2014-06-08

sponsored links

A töltött paprikát nagyon sok változatban ettem.Van aki második fogásként késziti, van aki levesnek.  Van aki babérlevéllel, van aki lestyánnal, van aki zeller levéllel.

Nekem a kedvencem a leves.

toltott paprika

Hozzávalók: személyenként 2 kisebb paprikát számolok, 5o dkg darált hús, 1 tojás, maréknyi rizs, só, bors, kis cukor, 1 l paradicsomlé, 2 cikk fokhagyma, 1 db vörös hagyma (amit utólag kidobok), 1 db. sárgarépa (murok), 1 db. fehérrépa (petrezselyemgyökér), egy kis csokor zeller levél.

Kb. 1 l vizben odatettem fõni a megpucolt zöldségeket, egészben.  Elõkészitettem a darált húst. Összekevertem a tojással, rizzsel, fûszereztem, és megtöltöttem a megmosott, kicsumázott paprikákat. Mikor a zöldségek félig megfõttek, beletettem a megtöltött paprikákat, és a megmaradt darált húsból kis gombócokat formáltam. Beletettem a paradicsomlevet, zeller leveleket. Én szoktam egy kis cukorral is izesiteni.

Mikor megfõtt a husi is, lezártam, és kihalásztam a zöldségeket, zeller leveleket. A hagymát kidobtam, a többit meg turmixoltam, és visszatöltöttem a levesbe.

Csipõs paprikával, tejföllel tálalom.

toltott paprika fazekban






Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s