Töltött paprika Buddy Valastro módra

2014-06-02

sponsored links

Nagy kedvencem az olasz származású, Amerikában élõ cukrász, Buddy Valastro. A TLC csatornán futó Tortakirály címû mûsorát állandó programként nézem hétvégén. A másik két édes mûsorát, A jövõ cukrászai, és A cukrászdák megmentõje néven futókat is. :)  
Pár hónapja a Tortakirály Konyhafõnök is lett, a tradicionális, olasz recepteket mutatja be másik mûsorában. A családja kedvenceit, levesektõl a tésztaételeken át a húsételekig.
Az egyik Konyhafõnök adásban töltött paprikát készített Buddy, egész másképp, mint mi, magyarok. Már akkor eldöntöttem, ezt a receptjét kipróbálom. A töltelékbe nem kell rizs - sokkal szaftosabb lesz a reszelt sajttal -, és a paradicsomszószba sem kell a lisztes rántás. Megszerettem ezt a receptet, ízlett, biztos, hogy máskor is így fogom készíteni.
Íme:

Töltött paprika, ahogyan Buddy Valastro készíti

Hozzávalók: 
6 db közepes méretû paprika
40 dkg darált hús (marha, sertés vagy bárány, esetleg vegyesen)
25 dkg reszelt parmezán sajt
2 evõkanál zsemlemorzsa
bors
oregánó
1 tojás

1 üveg paradicsomszósz

10 dkg reszelt parmezán

A sütõt elõmelegítem 180 fokra. A paprikákat megmosom, kicsumázom, és az egyik hosszabb oldaluknál félbevágom õket. Nem ketté, hanem félig. 
A töltelékhez a darált húst összekeverem a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával, a tojással és a fûszerekkel.
Megtöltöm a paprikákat. Lazán, nem túl szorosan.
A paradicsomszószt felforrósítom. Lehet ízlés szerint kis cukrot, sót, oregánót beleszórni, és egész paradicsomból is belenegyedelni párat.
A paradicsomszósz kétharmadát egy 25x35 cm-es tepsibe öntöm, egyenletesen eloszlatva. A paprikákat is a tepsibe teszem, vágott felükkel felfelé. A paprikákra szórom a 10 dkg reszelt parmezánt, és meglocsolom õket a paradicsomszósz megmaradt harmadával.
A 180 fokra elõmelegített sütõben 40-45 percig sütöm, a tepsit nem szükséges lefedni.

Töltött paprika


Folytats a blogon ... rubinkonyhaja.blogspot.com/2014/06/to...

sponsored links

Keres?s