Töltött padlizsán
sponsored links
Tegnap készítettem ezt a remek ebédet. A padlizsánt eddig mindig félbevágtam és úgy töltöttem. Most egy új variációra került sor.
Hozzávalók(2 személyre): 1 nagyobb (300 g) padlizsán, 250 g darált disznóhús, 1 hagyma, 1 paprika, 1 tojás, 1 cikk fokhagyma, pár szem koktélparadicsom, 50 ml olaj, só , bors, petrezselyemzöld.
A padlizsánt megmossuk, egy szeletet levágunk belõle és egy hegyes kés segítségével belsejét kikaparjuk. A megmaradt (amit eltávolítottunk) részeket felaprítjuk, félretesszük.
Az apróra vágott hagymát forró olajon üvegesre pároljuk, rátesszük az apróra vágott paprikát meg a cikk fokhagymát, majd miután kellõen megdinsztelõdõtt hozzáadjuk a daráthúst is. Sózzuk, borsózzuk, és ha már zsírjára pirult hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánt is, tûzrõl levéve hûlni hagyjuk. Ha meghûlt egy felvert egész tojást adunk hozzá. meg egy csokor apróra vágott petrezselymet, jól összedolgozzuk és a elõkészített padlizsánba töltjük.
A megtöltött padlizsánt egy jénai tálba helyezzük, mellé kanalazzuk a megmaradt húst, majd elõmelegített 180 fokos sütõben 20 percig sütjük.Utolsó percekben koktélparadicsommal szórjuk meg.
Krumplipürével tálaljuk.