Töltött gombafejek

2014-02-07

sponsored links

töltöttgomba1töltöttgomba2töltöttgomba3

Ágni receptje és képei

Hozzávalók a töltött gombához:töltöttgomba4

* nagy, barna csiperkék
* paradicsomos darált hús (minden gombafejre kb. 2-3 ek-nyi, nagyságtól függõen)
* 1-2 tojás
* kesüdió tejföl
* darált parmezán sajt

Elkészítés:

  • Készítsd el a húst, az alábbiak szerint:

1. Megfuttatjuk az apróra vágott hagymát a felhevített olajon. Beletsszük a darált húst és a fokhagymát majd kifehéredésig gyorsan kavarjuk

 2. Beletesszük a paradicsomlevet, babérlevelet, ízesítõket és körülbelül 45 percig lassú tûzön rotyogtatjuk. Ha idõközben elfõné a levét kicsi forró vízzel pótoljuk.
  • Minden gombafejre számíts 2 evõkanálnyi húst, ha nagyon nagyok, akár 3-t is
  • Ezt a mennyiséget vedd ki a darált húsból és keverj hozzá 1-2 nyers tojást, mennyiségtõl függõen (5 gombához 1 tojást, 10 gombához 2 tojást, stb..)
  • A gombákat tisztítsd meg (én soha nem mosom õket, mert a vizet is magukba szívják és akkor sütéskor csak köpködnek), húzd le a gombafejekrõl a bõrt, úgy, hogy a fejek szélén csípd meg egy késsel õket
  • Kiveszem a kalap másik oldalából a szárcsonkot és egy kis ecsettel seperd is le õket mindkét oldalukon
  • Olívaolajat önts egy megfelelõ tepsibe, majd helyezd el benne a gombafejeket, a száras, belsõ részükkel természetesen felfele
  • Sózd, borsozd õket, majd kanalazd beléjük a darált húst; Erre kanalazd rá a kesú-tejfölt, és szórd meg reszelt parmezánnal
  • 200 fokos sütõben süsd pirosra õket

Kesúdió tejföl készítése:

  • A kesúdiót egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd csipet sóval és kevés olívaolajjal (1 cs. dióhoz kb 1 ek olaj) krémesre mixeljük. Teljesen fehér, krémes masszát kapunk.

 


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=21039

sponsored links

Keres?s