Töltött dagadó

2012-09-03

sponsored links

Sosem próbáltam még töltött dagadót készíteni, de most a legegyszerûbb, klasszikus töltelékkel kipróbáltam.
Annyit változtattam az itt leírt eredeti recepthez képest, hogy a töltelékhez kevertem egy kis dobozos sertésmájkrémet.
Nem rontott az ízén. Kisfiamnak nagyon ízlett. Azt mondta, hogy apa te szuper szakács vagy.

A dagadó a sertés ?hasfala?; a hasa alja; pontosabban a hasüreget körülvevõ izomszövet. Általában megtölteni vásároljuk, de felhasználható vagdaltnak, gulyáshoz, töltött káposztának, kolbásznak, tokánynak, pörköltnek és egyben sütve. 

Hozzávalók:
Dagadó

  • 0,7 kg sertésdagadó
  • 4 db zsemle
  • 5 db tojás
  • só, frissen õrölt feketebors
  • ízlés szerint aprított, szárított vagy friss petrezselyem
  • 4 evõkanál zsír 


Elkészítés
Készítsük el a tölteléket. Egy tojást tegyünk fel fõni, fõzzük keményre. A zsemléket áztassuk be vízbe, majd kinyomkodva  tegyük õket egy keverõtálba.
Az aprított petrezselymet is tegyük a tálba. A keménytojást hûtsük ki, vágjuk apró kockákra, és adjuk a töltelékhez.
A tojásokat üssük a keverõedénybe, majd jól dolgozzuk el a tölteléket a zsemlékkel, és a petrezselyemmel, ízesítsük sóval, illetve frissen õrölt feketeborssal.
A dagadót készítsük elõ, célszerû hentessel zsebet vágatni bele. Habzsák, vagy kanál segítségével töltsük bele a tölteléket, majd tûzzük össze a nyílást, sózzuk, borsozzuk a hús mindkét oldalát ésetleg egy kis fokhagyma garnulátummal is bekenhetjük.
Egy tepsibe tegyünk 4 ek zsírt, arra fektessük a dagadót, és közepes tûzön kb. 170 fokon, saját zsírjával történõ gyakori locsolgatás mellett süssük pirosra.
Töltött dagadó


Folytats a blogon ... apafozte.blogspot.com/2012/09/toltott...

sponsored links

Keres?s