Töltött csupaszbarackok vaniliafagyival

2014-07-14

sponsored links

Megajándékoztak egy rakat csupaszbarackkal, amibõl bõven ettem frissen, annyira bõven, hogy már nem ment belém több, ki kellett találjak valamit, amihez ez kell, mégsem friss, és mégcsak nem is gyümölcssaláta. Sütve még nem ettem, viszont tudom, hogy grillen is elkészíthetõ.
Megpróbáltam ezt a verziót mert nem akartam újra a crumblehoz nyúlni. Pedig az is finom ám.  

Hozzávalók:
4 barack
5 evõkanál barnacukor
5 evõkanál kakaópor
4 digestive keksz (vagy más kedvenc) 
1 tojássárgája
kevés vaj

A barackokat megmossuk, éles késsel félbevágjuk, kiszedjük a magjukat és egy sütõpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk õket. Egy kiskanállal a magnál nagyobb mélyedést vágunk beléjük, a kivájt belsõt egy tálba rakjuk, villával szétnyomkodjuk. Hozzákeverjük a cukrot, a kakaót és a szétmorzsolt kekszet és megízleljük. Ha nem kedveljük így, ízlés szerint módosítjuk a cukor vagy a kakaó mennyiségét. Hozzákeverjük végül a tojássárgáját és megtöltjük a barackokat. Egy csipet vajat teszünk mindegyik tetejére:


160 C-osra elõmelegített sütõbe toljuk 60 percre.
Fagyival tálaljuk.




A töltelék nagyon finom, kissé keményebb, mint maga a barack, de ezzel épp kielégíti a ropogós utáni vágyunkat is. A fentebb leírt mennyiséggel szerintem épp elég édes. Ha a színekkel nem vagyunk kibékülve, a kakaót kihagyhatjuk. Úgy is nagyon finom lesz!

Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/07/tolt...

sponsored links

Keres?s