Töltött csirkecomb

2014-05-22

sponsored links





 A csirkecomb az egyik leggyakrabban használt húsos alapanyag hisz könnyen és viszonylag rövid idõ alatt elkészíthetõ. Egy kis plusz alapanyag és munkabefektetéssel egy igazi extra hétvégi vagy akár ünnepnapi fogást készíthetünk belõle. A füstölt tarja helyett használhatunk sonkát vagy csirkemájat is, ez utóbbi esetében majoránnával ízesítsük.



Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, 20 dkg füstölt tarja, 2+1 tojás, 2 szál zöldhagyma, 2 szál zöld fokhagyma, petrezselyemzöld, 3 dkg vaj, 2 evõkanál olaj, só, bors, fûszerpaprika. 

Elkészítése
1. A zöldhagymát megpucoljuk, a petrezselyemmel együtt megmossuk, apróra vágjuk és a vajon üvegesre dinszteljük.
2. A tojásokat megfõzzük, megpucoljuk és apróra vágjuk, a füstölt tarját pedig ledaráljuk.
3. Egy tálban összekeverjük a tarját, a tojást meg a dinsztelt hagymát és hozzáadjuk a megmaradt tojás sárgáját.
4. A fehérjét felverjük és belekeverjük a töltelékbe.
5. A csirkecombokat megmossuk és papírtörlõvel szárazra töröljük.
6. A combokról alányúlva lefejtjük a bõrt, megtöltjük a töltelékkel, finoman szétnyomogatjuk és a bõrt fogvájóval rögzítjük a húshoz, hogy sütés közben a töltelék ne folyjon ki.
7. A megtöltött combok mindkét felét megszórjuk sóval, borssal meg fûszerpaprikával, sütõtálba helyezzük és tetejére tesszük az apróra vágott zöld fokhagymát. 
8. A combokat meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alája és forró sütõben, 20 perc alatt megsütjük. Petrezselymes krumplival vagy bármilyen körettel tálaljuk.





Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/05/to...

sponsored links

Keres?s