Töltött csirkecomb

2014-02-24

sponsored links

Kellenek a színes ételek, mert már nagyon hiányzik a tavasz.............  Így került a tányérra a töltött (felsõ) csirkecomb, egy kis házi húsos szalonnával, szívsalátával és petrezselymes rizzsel.
 


Hozzávalók:
 
Személyenként 1 db nagyobb csirke felsõcomb
1 szeolet húsos szalonna
1/2 szívsaláta
 
Töltelékhez
 
1 fej fehér hagyma
4 db nagyobb csírkemáj
3 közepes fej csiperke gomba
1 kanál kacsazsír
1/2  zsömle, fél dl  tejben áztatva, kinyomkodva
1 tojás
bors
szerecsendió
 
Elõször a tölteléket készítjük el:
 
A tejben megáztatjuk a zsemlét, kinyomkodjuk és félre tesszük.
Apróra vágjuk a fehér hagymát és a kacsazsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát, majd ha már összefonnyadtak, akkor  az apróra vágott (megtisztított) csírkemájat. Zsírjára lesütjük. Belekeverjük a kinyomkodott zsömlét és átforgatjuk a serpenyõben. Sózzuk, borsozzuk, 1-2 húzás szerecsendióval ízesítjük. Hozzákeverünk 1 db nyers tojást és hagyjuk kihûlni.
Amíg a töltelék kihûl, addig a csirkecombok bõrét megtisztítjuk és a bõrét fellazítjuk (elválasztjuk a hústól.)
A tölteléket (amikor kihûlt) a bõre alá betöltjük jó gazdagon. Ráhelyezzük a bevagdosott szalonnaszeleteket, s  a bõr két végénél fogvájóval biztosítjuk a szalonnacsíkokat, hogy ne essenek le sülés közben. Sütõedénybe (esetleg sütõzacskóba) egymás mellé rakjuk. 190 fokon 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

 
Köretnek petrezselymes rizst tálalunk. Szívsalátát adunk mellé, amit elõtte átmosunk és édes-ecetes vízbe rakjuk, s legalább egy jó fél órát állni hagyjuk.
 
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2014/02/tolto...

sponsored links

Keres?s