Töltött canelloni laska

2014-02-02

sponsored links

Nekünk mindig a vasárnap a legnehezebb nap a hétbõl. Mig más család ilyenkor együtt van, mi ilyenkor nem. Férjem mindig hétvégén éjszakás, így a vasárnapi ebédhez költjük csak fel. Utána még maximum egy órát tölt velünk.
Így persze kissé nehezebb ebédet fõzni, mert a gyerekekre is oda kell figyelnem. A vasárnapi ebéd mindig frissen készül. A levest bár máskor két napra fõzöm, vasárnap sosem esszük a szombatit. A vasárnapnak úgy érzem van egy ünnepi hangulata, ilyenkor húsleves, csorba vagy z?ldségleves ker?l az asztalra, másodiknak vagy sült vagy valami különlegesség.

A tegnap a fiam karton dobozokat kért, reggel a párom kettõt hozott,  hogy ne legyen veszekedés, és ennek köszönhetõen, reggel 9-kor csapatostól levonulhattam a konyhába fõzni. Tudtam, ma idõm van. A dobozok nagyon érdekesek lesznek.
Elõször odakészítettem a paraszt csorbát, utána nekiláttam a második fogásnak, ami kissé idõigényesebb volt.
Eredetileg hatalmas kagyló laskát kerestem, és mivel nem találtam, cannelloni-t vásároltam. Ezeket szerettem volna megtölteni.
HKb. 200 dkg csirkemellet apróra vágtam, és kevés olajban megsütöttem. Mikor megsült hozzátettem egy tojást, és egy zöldfûszeres krémsajtot, az egészet összeturmixoltam.
A laskát félkészre fõztem. Annyi darabot érdemes fõzni amennyit gondolunk hogy elfogyasztunk. A tízbõl nálam kettõ megrepedt, ezeket apróra vágtam.
Megpucoltam 10 darab csiperke gombat, apróra vágtam és zöldhagymával vajban megdinszteltem. Felöntöttem egy kevés vízzel és kb. 10 percet fõztem, sóztam, borsoztam.
Fõzõtejszínt öntöttem hozzá és ezt is összeturmixoltam. Apróra vágott petrezselyemzöldet
 tettem hozzá és a szószt egy jénaiba öntöttem. A laskákat egy kiskanállal megtöltöttem a csirkemelles masszával. Elõször egy zacskóval próbálkoztam, nem sok sikerrel, kihasadt. Belehelyeztem õket a szószba, sajtot reszeltem rá, és addig sütöttem a sütõben, mig a sajt szépen ráolvadt.
Nagyon finom lett, minden bizonnyal készítem még. Lehet darált hússal is készíteni és bármilyen szósszal párosítani.


Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s