Tökös lecsó darált hússal, füstölt kolbásszal

2014-06-30

sponsored links

Tökös lecsó darált hússal, füstölt kolbásszal

A mélyhûtõben volt gyalult tök. Ideje volt kezdeni vele valamit. Tökfõzelékhez nem volt kedvem, bár volt kapor, meg tejföl is a hûtõben. Viszont lecsót már régen ettem.

 Hozzávalók:
  • 25 dkg gyalult tök
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db csípõs hegyes paprika
  • 4 db chili
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg darált hús (sertés)
  • 10 dkg füstölt csípõs kolbász
  • 3 ek étolaj
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs paprika
  • 6 db közepes nagyságú újkrumpli
Elkészítés:

A szalonnát felkockázom, a hagymákat durván darabolom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat negyedelem.

Egy fazékban teszek fel vizet forralni, megsózom.

Egy serpenyõben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymám, dinsztelem. Majd ráteszem a darált húst, fehéredésig pörkölöm. Ekkor következik a paprika, majd a paradicsom, végül a tök. Fûszerezem

Közben míg a lecsó készül, megdörzsölöm a krumplit, belevágom a forrásban lévõ vízbe. A kolbászt felkarikázom.

Amikor már majdnem kész a lecsó beleteszem a kolbászt. A tûzhelyt elzárom, s hõntartáson még hagyom a lecsót és a kolbászt készrefõni.

Jöhet a tálalás!






Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/06/toko...

sponsored links

Keres?s