Tökéletes fish?n?chips 8 lépésben

2014-07-13

sponsored links

Te jó ég, hányszor csináltam már, és most végre meglett az áttörés sörtészta fronton, úgyhogy azonnal közzé is teszem. A sörtésztában sült hal alapvetõen cseppet sem bonyolult étel, de amennyire nehéz elrontani, annyira nem könnyû tökéletesre sütni sem. A fõ buktatók persze a panírban, vagyis a folyékony sörtésztában rejlenek, bár a végeredményt a kisütésnél is el lehet bénázni.

Mivel a chipset a tegnapi bronzmeccs alatt feléltem, így a fish&chipset ma csak magában ettük.Mivel a chipset a tegnapi bronzmeccs alatt feléltem, így a fish&chipset ma csak magában ettük.

Mondom, mi az egész titka:


a lisztkeverék: csak búzaliszt helyett és fele BL55-ös finomlisztet, fele csicseriborsó lisztet használtam. A csicseriborsó liszt durvábbra van õrölve, így ropogósabb lesz tõle a panír, sárga színe miatt pedig még szemre is szebbre sül tõle a halra.
sütõpor: ettõl lesz picit habos és könnyû a tészta, amitõl szintén ropogósabb panírt érhetünk el. De csak módjával használjuk, egy késhegynyi elég 4 fõre készített sörtésztához.
sör: sokféle sörrel próbáltam már, a legjobb talán a félbarna, amitõl picit édesebb lesz a tészta, és a színének is jót tesz.
állag: ne palacsintatésztát készítsünk! az a jó, ha a tészta sûrûbb lesz, mint egy sima palacsintatészta, így amikor megmártjuk benne a halfilét, az szépen körbe vonja és nem csepeg le róla a sütés alatt. Vagyis mindig csak részenként öntsük a liszthez a sört.
keményítõ: egy kiskanálnyi keményítõ segít abban, hogy a fent említett sûrû állagú tésztát kapjunk, ami selymesen bevonja a halszeleteket.
az olaj: kellõen forró legyen, és bõ olajban süssük a filéket, így azok nem ragadnak majd össze.
citromlé: az utolsó lépés a tökéletes fish & chipshez: a megsült és lecsepegtetett halfiléket locsoljuk meg frissen facsart citromlével.
mártogatós: Minek a friss, és ropogós halfilé, ha nem tudjuk azon melegében valami hideg mártással lehûteni? Én a sima majonéz helyett a dijoni mustáros ? zöldfûszeres majonézre esküszöm, a zöldfûszer ez esetben petrezselyem és snidling volt, de használhatunk friss kaprot vagy tárkonyt is.

Hozzávalók a sörtésztához: 1 egység búzaliszt / 1 egység csicseriborsóliszt / 1 kk sütõpor / 1 kk keményítõ / 1 kk só / sör

Ami a halfilét illeti, én majdnem mindig tõkehalból készítem a fish?n?chipset, mert ennek sûrû és feszes húsa van, nincs benne szálka (amit találok, még az elõkészítésnél kihúzom), de éppenséggel harcsafilébõl is el tudom képzelni, minthogy volt is már rá példa.

Elkészítés: ha a panírt összeállítottuk és az olajat felforrósítottuk, csak annyi a dolgunk, hogy két ujjal minden halszeletet jó alaposan belemártunk a sörtésztába, és azonnal az olajba fektetünk. Kb. 1-2 perc után már fordíthatjuk is meg a filéket, 5 perc alatt mindennel végzünk. A halszeletek autentikus lecsepegtetõ módja nem a Szilvia konyha rollni, amibe beleragad a panír, hanem egy jó ropogós, tiszta napi sajtótermék, az sem baj, ha nem aznapi.


Hasonló bejegyzések:





Tökéletes sült csirke 10 lépésben, 5 órában, H.Blumenthal nyomában.


piritott teszta kacsaval
Tökéletes pirított tészta ötfûszeres kacsával



I (home) made bagett! Igen.


rákóczi_túrós
Fejedelmi Rákóczi túrós, avagy nagy vagy Jani!


kapros_harcsa
Liszt Olivér húszperces vacsorái: tejszínes-kapros harcsa szélesmetélttel




Folytats a blogon ... topliszt.cafeblog.hu/2014/07/13/tokel...

sponsored links

Keres?s