Töksavanyúság
sponsored links
A kertekben ilyenkor tererem a fõzõtök. Amellett hogy számos finomságot készíthetünk belõle, télire is eltehetjük, akár savanyítva is.
Töksavanyúság
Hozzávalók 4 adaghoz: 2 kg kibelezett, csíkokra vágott tök
A felöntõléhez: 2,5 dl víz, 2 dl ecet, 3 evõkanál só, 5 evõkanál cukor
Üvegenként: kapor, ízlés szerint, 10 szem bors, 1 db babérlevél, 1 teáskanál mustármag
Elkészítése: Az üvegeket alaposan tisztára mossuk, az aljára tesszük a kaprot, majd beleállítjuk a tökcsíkokat. Minden üvegbe beletesszük a borsot, babérlevelet és mustármagot is. Az öntethez valókat összekavarjuk és hagyjuk a cukrot feloldódni. Amikor kész, az üvegekre töltjük, hogy jól ellepje a tököt, rácsvarjuk a kupakot, vagy lekötjük. Legalább egy éjszakán át hûvös, sötét helyen pihentetjük, másnapra szép színe less, rakhatjuk is a helyére.