Tökmagos pogácsa

2014-01-03

sponsored links















Boldog Új Évet kívánok minden kedves Pékség olvasónak!

Úgy terveztem, hogy ezt a pogácsa receptet még az elõzõ évben hozom, de sajnos idõhiány miatt elmaradt. Most pótolom, hiszen pogácsát nem csak szilveszterkor lehet sütni.

Hozzávalók:

  •  60 dkg finomliszt
  •  1 csapott evõkanál só
  • 25 dkg vaj
  •  1 tojás
  • kb. 2,5 dl tejföl
  •  fél dl tej
  • 1 kk. cukor
  • 3 dkg friss élesztõ
  • 10 dkg tökmag

Tetejére:
  • ?   1 tojás
  • ?    tökmag

A tejet a cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztõt, félretesszük.
A tökmagot egy száraz serpenyõben kissé megpirítjuk, majd összetörjük.
Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, a tejfölt és a közben felfutott élesztõt. 
A tésztát összegyúrjuk. Amikor már szépen összeállt a durvára tört tökmagot is hozzáadjuk.
Fóliába csomagoljuk és legalább két órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hûtõbe tesszük.
Sütés elõtt lisztezett deszkára tesszük. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, három cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk, és kb. 30 percig pihenni hagyjuk. 
A sütõt ezalatt elõmelegítjük 200 fokra.
Ezután a pogácsákat lekenjük egy egész felvert tojással, tetejükre teszünk két-három darab tökmagot, és a forró sütõben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.







Folytats a blogon ... www.limarapeksege.hu/2014/01/tokmagos...

sponsored links

Keres?s