Tökmagolajos csirkemájpástétom
sponsored links
Anyáék jöttek hozzánk a hétvégén, így péntek este gyorsan bekészítettem a szombati reggelit, ami a hétvége sztárja lett. :-)
Hozzávalók:
500 g tisztított csirkemáj
1 dl tökmagolaj
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg bacon/füstölt császárszalonna
só
bors
1 púpos tk. kakukkfû
1 marék friss petrezselyem
8 dkg vaj
A májat, a hagymát, valamint a bacont a tökmagolaj felén, kislángon megsütjük. Fûszerezzük kevés sóval, sok borssal és egy púpozott teáskanálnyi kakukkfûvel. Majd, ha már majdnem teljesen összesültek, összepárolódtak, ráöntjük a tökmagolaj másik felét is. Ezzel összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a maréknyi összetépkedett petrezselymet. Az egészet botmixerrel pürésítjük és kis tálkákba töltjük. (4 kis tálkányi lesz belõle, reggelire ez körülbelül 8 embernek elegendõ.) A tetejükre olvasztott vajat öntünk (hogy ne érje levegõ a krémet), majd a hûtõbe rakjuk jó pár órára, de legjobb esetben egy éjszakára. Másnap reggel isteni friss paprikával, pirítóskenyéren.
Ennyi maradt belõle: