Tökmagolajos csirkemájpástétom

2014-07-22

sponsored links

Anyáék jöttek hozzánk a hétvégén, így péntek este gyorsan bekészítettem a szombati reggelit, ami a hétvége sztárja lett. :-)

Hozzávalók:

500 g tisztított csirkemáj

1 dl tökmagolaj

1 nagy fej vöröshagyma

10 dkg bacon/füstölt császárszalonna

bors

1 púpos tk. kakukkfû

1 marék friss petrezselyem

8 dkg vaj

 fotó 8d.JPG

A májat, a hagymát, valamint a bacont a tökmagolaj felén, kislángon megsütjük. Fûszerezzük kevés sóval, sok borssal és egy púpozott teáskanálnyi kakukkfûvel. Majd, ha már majdnem teljesen összesültek, összepárolódtak, ráöntjük a tökmagolaj másik felét is. Ezzel összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a maréknyi összetépkedett petrezselymet. Az egészet botmixerrel pürésítjük és kis tálkákba töltjük. (4 kis tálkányi lesz belõle, reggelire ez körülbelül 8 embernek elegendõ.) A tetejükre olvasztott vajat öntünk (hogy ne érje levegõ a krémet), majd a hûtõbe rakjuk jó pár órára, de legjobb esetben egy éjszakára. Másnap reggel isteni friss paprikával, pirítóskenyéren.

Ennyi maradt belõle:

fotó 6d.JPG

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... egykiskonyha.blog.hu/2014/07/22/tokma...

sponsored links

Keres?s