Tökmagban sült kölesgolyó

2014-07-10

sponsored links


Nagyon szeretem a különbözõ hús nélküli fasírtokat, ez a kölesgolyó is nagyon jól sikerült. A megpirult tökmagkéreg pluszban is finom ízt ad neki, egy tál friss kerti salátával tökéletes ebéd, vagy vacsora.
Azoknak, akik törõdnek az egészségükkel :)


Hozzávalók:

  • 2 dl köles, 1 zöldhagyma, 1 evõkanál házi ételízesítõ, 1 evõkanál kókuszzsír, só; továbbá: 5 dkg fetasajt, 3 dkg spenót, 1 tojás, 2 cikk reszelt fokhagyma, 2 teáskanál apróra vágott majoránna, só, õrölt bors; a sütéshez: 10 dkg tökmag, 6 evõkanál kókuszolaj (kókuszzsír), vagy olívaolaj

    Elkészítése:

    • Egy evõkanál kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az átmosott kölest, az ételízesítõt, megsózzuk, és felöntjük 4,5 dl vízzel. Fedõ alatt, kb 15 perc alatt puhára fõzzük, majd hûlni hagyjuk.
    • A tökmagot késes aprítóban finomra aprítjuk, és egy tálikóba szórjuk.
    • Miután a köles kihûlt, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, szükség szerint sózzuk, majd tökmagba forgatjuk, és egy serpenyõben, forró zsiradékon szép aranyszínûre sütjük.

    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/07/tokmag...

    sponsored links

    Keres?s