Tökfõzelék sült oldalassal

2014-08-18

sponsored links

Tökfõzivel van tele a net,én sem maradok le.
Van jobb a finom,krémes,kapros változatnál??
Sült oldalas a kedvencünk....együtt tökéletes ebéd.


Hozzávalók: 
  • 1 kg tisztított gyalult tök
  • 1 db apróra kockázott hagyma
  • só,bors,kicsi vegeta,pötty ecet
  • 1 tejföl
  • liszt
  • tej
  • friss kapor egy csomag--aprítva

  • 1 kg sovány oldalas..felvágva
  • 2 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • fél pohár száraz  fehér bor
  • sertés fûszerkeverék
  • olaj
A feldarabolt húsokat fûszerkeverékkel megszórom.
Forró olajon megpirítom a hús mindkét oldalát,majd melléteszem a cikkekre vágott
hagymát,paprikát,paradicsomot,fehérbort.Elõször fólia alatt,majd anélkül pirosra sütöm.


Fõzelék:
Olajon a kockázott hagymát aranysárgára pirítom,ráteszem a gyalult tököt és óvatosan
kevergetve puhítom.Majd ízesítem.Egy pötty ecet kerül rá,hogy ne essen össze.
Tejfölös,lisztes,tejes habarást készítek,azzal sûrítem a tököt.
Egyet rottyan ,készen is van ,természetesen a friss kapor nem maradhat ki.


A fõzeléket sült oldalassal tálalom.

Jó étvágyat kívánok...Mari



 


Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2014/08/tokfozel...

sponsored links

Keres?s