Tõkehal ropogós, fûszeres bundában

2014-07-06

sponsored links

hal1(1).jpg

 

 

 Így csempészhetünk egy kis strand-hangulatot a konyhába!

 

 

A tõkehal az angol fish&chips hagyományos alapanyaga, de aki velem együtt nézi Hugh Fearnley-Whittinstall halügyi kalandozásairól szóló sorozatot, tudja, hogy õk is törekednek a más halfajtákkal való kiváltására (makrélára ugyan, de náluk abból van sok). Ez a recept is készülhet harcsafilébõl, vagy bármilyen hazai tavi vagy folyami halból, hiszen a lényege a ropogós, fûszeres panír, ami nem hagyományos módon készül. A citromkarikák és friss koriander mellett készíthetünk hozzá pikáns, uborkás öntetet, és akinek nem elég  a friss kenyér, esetleg egy kis rizst is.

 

 

 

Hozzávalók:

     50 dkg tõkehalfilé

       10 dkg csicseriborsóliszt

       1 tk. só

        ? tk. chilipor

        ? tk. kurkuma

     ? tk. cayenne bors

       ? tk. õrölt koriander

       2 tojás

       olaj a sütéshez

Egy tálban összekeverjük a csicseriborsólisztet és a fûszereket, egy másikban felverjük a tojást. A falfilé darabokat elõször a tojásba, majd a fûszeres lisztbe forgatjuk, és a forró olajban aranyszínûre sütjük.
YI5M2100.jpg

Csípõs uborkamártás

 

 

 

1 kígyóuborka lereszelve

1 zöld erõspaprika

250 ml joghurt

 só, õrölt kömény és koriander

 

 

Az uborkát lereszeljük, összekeverjük a joghurttal és a felkarikázott erõspaprikával, fûszerezzük és fél órára a hûtõbe tesszük.

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/07/06/to...

sponsored links

Keres?s