Tésztakendõs darálthúsos újkrumpli

2014-05-10

sponsored links


A levelestésztát este kivettem a fagyasztóból, hogy készül majd belõle másnap valami.....
Aztán ma, alkotói kedvemben az egész ebédet belevarázsoltam.
Ez az étel a rakott krumpli darálthúsos változata, csak én még fokoztam annyival, hogy a tésztával még átbugyoláltam.
Így pite jelleget kapott.


Hozzávalók:
  • 1 csomag levelestészta
  • 500 g darálthús (sertés/marha/pulyka)
  • 500 g közepes újkrumpli
  • 3-4 nagyobb csiperke gomba
  • 3 db kakukkfû ágacska
  • 1 csokor újhagymaszár
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3-4 kanál tejföl
  • olaj
  • frissen darált bors
  • 2 db tojás
  • 5 dkg füstölt sajt a tetejére



A darálthúst kb. negyed órán át pároltam egy kanál olajon a lilahagymával, a kakukkfûvel, sóval, nagy darabokra vágott gombával, frissen darált borssal.
Közben az újkrumplit félig megfõztem egy pici sóval.
Amikor a húsról már elfõtt a saját és a gomba leve, a tejfölbe belehabartam egy egész tojást és egy másik tojás fehérjét, majd óvatosan összekevertem a kockákra vágott krumplival, és a metélt hagymaszárakkal.
Ezt a tölteléket a kinyújtott levelestészta közepére halmoztam, majd a tésztát ráhajtogattam, lekentem a maradék tojássárgájával, megszórtam egy kis sajttal, és fél órát sütöttem szép pirosra.
Várni kellett volna egy kicsit mielõtt felvágom, mert úgy szebb lett volna, de már nagyon éhesek voltunk.
Finom lett, a maradékába este belekóstoltam, és nekem hidegen még jobban ízlett.


Jó nagy adag lett!



Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/05/tes...

sponsored links

Keres?s