Télikaralábé leves

2014-01-08

sponsored links



Az alábbi levest nagymamám szokta fõzni téli napokon. Füstölt csontból készített alaplevet hozzá, a  télikaralábét meg a zöldségeket lereszelte, hisz ez nem annyira zsenge, mint tavaszi társa, így már nagyon hamar megfõtt.  


Hozzávalók: 1 kisebb füstölt csülök vagy füstölt csont, 1 fej télikaralábé, 3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2+1 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, só ; a tálaláshoz: 2 dl tejföl


Elkészítése: A füstölt csülköt megmossuk, felöntjük vízzel és fõni tesszük. Mikor puhára fõtt, a csülköt kivesszük és melegen tartjuk. A hagymát és a zöldségeket meghámozzuk, a hagymát apróra vágjuk és a zöldségeket pedig nagy lyukú reszelõn lereszeljük. Az olajat felhevítjük és a hagymát meg a zöldségeket megdinszteljük rajta, majd felöntjük a csülöklével és megfõzzük. Vigyázat, nagyon hamar megfõ! A megmaradt olajon világosra pirítjuk a lisztet és felöntjük kevés csülöklével, csomómentesre kavarjuk és berántjuk vele a levest. Ha szükséges, kevés sóval ízesítjük és kiforraljuk. A csülökhúst kis kockákra vágjuk és visszatesszük a levesbe. Tejföllel tálaljuk. 


  

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/01/te...

sponsored links

Keres?s