Táskarádió Eszpresszó ? Bundás kenyér teával

2014-05-13

sponsored links

Reggelizni mindig kell, így fogtam magam és elindultam azzal a nemes céllal, hogy bõvítem a reggelizõs postok számát. Akik igazán korán kelnek azok kicsit hátrányból indulnak, mivel nem sok helyrõl tudok melyek például már hatkor tárt karokkal várják a vendégeket. Szerencsére adott volt egy nap, hogy kicsit késõbb másszak ki az ágyból ezért fogtam magam és az Egyetem tér irányába indultam. Egy ideje már szemezem a Táskarádió Eszpresszóval, de valamiért mindig késett a vizit.

Végül sikerült nem sokkal nyitás után betérnem és a kissé esõs idõjárás miatt inkább passzoltam a terasz lehetõséget. Kivételesen áldom ezt a nyomorék borús idõt, mivel így sikerült alaposan szemügyre vennem a belsõt, ami kicsit sem mondható hétköznapinak. Kicsit olyan mintha egy idõkaput nyitna a 70-80-as évekre a hely, igazi retro hangulatot varázsol elénk az elsõ másodpercben. Jóformán egy szabad négyzetcenti nincsen a falakon, mindenhol polcok és azokon a több tízéves relikviák, legyen az egy OTP Zsebpénztáros apró gyûjtõ vagy éppen egy mûanyag játékvonat. A mennyezetrõl megszámlálhatatlan lámpa ereszkedik alább, mivel ezek többsége ahogy láttam hagyományos izzóval van használva ezért egybõl világossá vált miért kell Paks2 valójában és a 2400 MW plusz teljesítmény.

A hagyományos étlapot nem figyeltem tüzetesen, reggel révén inkább csak a reggeli menükre fókuszáltam félálmosan. Három különbözõ lehetõség közül csemegézhetünk, rántotta, bundás kenyér és omlett. Teljesen megmagyarázhatatlan miért, de a bundás kenyérnél éreztem, hogy az lesz a tuti. A menüben jár mellé tea vagy eszpresszó kávé, utóbbi minden fajtáját és típusát élbõl kerülöm ezért maradt a hagyományos tea.

Esztétikai megjelenés: A teát szinte azonnal varázsolta a személyzet, de csalódottan nyugtáztam, hogy nem régi mûanyag igazi menzás bögrét kaptam, hanem egy sokkal használhatóbb példányt. Gyanítom azon mûanyag csodaverzióra már kitaláltak valamiféle szankcionálást miszerint egészségtelen ezért tilos használni. A teához jár citrom és cukor, na meg persze egy kanál. A bundás kenyér nagyjából 5-6 perccel késõbb landol, nagyon nagy furfang nincsen benne, általában így mutat egy hasonló étel. Köretként paradicsom és uborka jár. Egy kis sajttal és tejföllel fel lehetne turbózni a három darab félszelet kenyeret, gyanítom nem jutalmazta volna e fajta kérésem pofonnal a személyzet, de egyszerûen túl kómás és lusta voltam kinyitni számat. Jó jelnek számít mindenképpen, hogy a szeletek nem úsznak az olajban, gyanítom ez kicsit feljebb helyezkedik a minõségi ranglétrán, mint úttörõ táborban osztott társai.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tea sem menzás, nem fog összeragadni a seggünk, meg az a verziót amúgy is “tejjjjja”-nak mondják. A cukros rémálommal szemben ezt egészen jól eltalálták, választhatunk amúgy fekete-, zöld és gyümölcsteák közül. A bundás kenyér finom, kellemesen még langyos amit a forró teával vegyítve igazi ellenszerként használhatunk fel az esõvel szemben. Kicsivel több tojással több kérge maradna, ami szerintem ilyen kajánál kifejezetten elõny. Friss alapanyag a kenyér, itt gyanúsan nem azt az elvet követik a konyhán, hogy az 5-6 napos kissé szikkadt példányokból még lehet csinálni budás kenyeret. A zöldségekre egy leheletnyi sót ha rádobunk akkor jó, ízre átlagosak, nem éppen háztáji valószínûleg. A már említett két kiegészítõvel talán lehetne turbózni az ízélményen, de ez most rejtély marad.

Pont: 8/10


Mennyiség: Reggelire a három félszelet nekem tökéletesen elegendõ volt még úgyis, hogy másnapnak a közelében sem jártam. A tea standard 3 dl forróvíz bázisra építkezik, ezen nagyon nincs mit túlragozni. A hármas elvet a kajánál a zöldségek is remekül követik, három gerezd paradicsom és három karika kígyóuborkát kaptam. Egy átlagos embernek úgy, hogy elõtte nap evett rendesen elegendõ szerintem ennyi, délig én simán kihúztam vele.

Pont: 8/10

Ár/érték: Ez tipikusan olyan étel aminek elkészítéshez nem kell nyerni a lottón, kell kenyér, tojás és olaj amiben kisütjük. A menü 970-et kóstál ami kicsit talán karcos másfél szelet kenyérért és két darab tojásért. Igaz ehhez hozzájön a még a tea is, de akkor is még inkább a drágább kategória felé sorolja. Az élmény viszont amit a hely nyújt feledteti ezt a tényt, ennyi retro cucc között bundás kenyeret falni király! A személyzet a rezidens DJ reggel, akik vegyesen pörgettek némi cigány muzsikát, amit hirtelen egy best of DMX követett, õõõõ reggel érdekes élmény ez is. Akiknek hiányzik a búgócsiga, játékvonat, hintaló, mûanyag kacsa és minden ami gyerekkorát jellemezte az térjen be egyszer, tényleg nem mindennapi élmény. Második forduló mindenképpen tervezés alatt, fõleg mert burgerekkel is lehet tömni a fejünket akár, ami egy hétfõi napra nem is tûnne rossz választásnak.

Pont: 7/10

(ha szeretnél visszautazni a 70-80-as évek hangulatába akkor KLIKK IDE és megmutatjuk merre találod a helyet)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/taskaradio-eszpresszo-b...

sponsored links

Keres?s