Tárkonyos zeller krémleves sárgarépával és újhagymával

2014-01-12

sponsored links

IMG_9303Ezt a mennyei tárkonyos zeller krémlevest anyósomnál kóstoltuk még év elején. A sárgarépából, a zellergumóból és az újhagymából nagyon könnyû, ízletes krémlevest fõzött nekünk.  A répa gyönyörû színt kölcsönöz a levesnek és remekül illik hozzá a pirítós, vagy a kenyérkocka. A dm-ben kapható tönkölybúzalisztbõl és kukoricalisztbõl készült ropogós levesgyöny, azzal is nagyon finom. Ezt a krémlevest vega kisfiam is imádja -  azóta kétszer elkészült itthon is! Sûrítéshez használhatunk kevés tejfölt rizsliszttel vagy zsírszegény tejszínt esetleg tejet, bár én másodszorra elhagytam ezeket teljesen, sûrítés nélkül is remek lesz az íze így kiválóan vegánosítható a levesünk!

IMG_9303



Zeller krémleves sárgarépával és újhagymával

Hozzávalók (2-3 személyre):

fél zellergumó

1 újhagyma

1 sárgarépa

kevés olívaolaj

só, bors

1 liter zöldségalaplé

1 teáskanál tárkony

IMG_9273



1. A zöldségeket megmosom, meghámozom és egyenlõ nagyságú darabokra vágom. Egy lábosba felhevítek kevés olívaolajat, rádobom a zöldségeket, pár percig kevergetve párolom, majd felöntöm a zöldségalaplével. Sózom, borsozom és fûszerezem. Kis lángon  puhára fõzöm a zöldségeket (kb. 20 perc alatt).

2. Pürésítem a zöldségeket botmixerrel vagy robotgéppel. Visszateszem a pürét a lábasba és a fõzõvíz felhasználásával könnyûre, habosra keverem. Sózom, fûszerezem még, ha szükséges.

Pirítóssal vagy kenyérkockákkal tálalom.

Még több krémleves recept a blogon:

Lencsekrémleves édesburgonyával

Csicsókás  sárgarépa krémleves

Zeller-póréhagyma krémleves madársalátával

Sárgarépa krémleves túrós-spenótos rétessel

Sütõtök krémleves

Zöldborsó krémleves burgonyával és joghurttal






Folytats a blogon ... wannabechef.cafeblog.hu/2014/01/12/ta...

sponsored links

Keres?s