Tárkonyos krumplileves füstölt hússal

2014-01-27

sponsored links

Én nagyon szeretem a krumplilevest, 5 - 6 változata szerepel is már itt a blogomon, de most ismét kipróbáltam egyet, méghozzá füstölt hússal és tárkonnyal. Csak azt tudom mondani róla, hogy talán az egyik legkedvencebb lett az összes közül, három napig is ezt ebédeltem, hagymával, pedig más leves is készült közben. Próbáljátok ki, isteni:) Ja, és esõben fényképeztem:)

 
Hozzávalók (5 - 6 személyre):1 füstölt sertéslapocka,15 közepes krumpli, 2 kávéskanál sóban eltett tárkony, 1 evõkanál sóban eltett házi ételízesítõ, 1 hagyma,1 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, pirospaprika, 2 - 3 evõkanál ecet.
Elkészítése: Kb. 3 liter vízben a lapockát puhára fõzzük, amikor megpuhult kivesszük, a húst lefejtjük a csontról, kis kockákra vágjuk, visszatesszük a levesbe. Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, az egészben hagyott hagymát, az ételízesítõt, sózzuk, puhára fõzzük. Amikor a krumpli majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tárkonyt is. Elkészítjük a rántást: kevés olajon rózsaszínre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük fele vízzel, fele tejjel, és a leveshez öntjük, újraforraljuk, majd a tûzrõl levéve ecettel savanyítjuk.
Megjegyzés: A sózásra nagyon vigyázzunk, mert a lapocka, a tárkony és az ételízesítõ is sózott, ezért folyamatosan kostóljuk az ételt, s ha szükséges, csak akkor sózzuk. Tálaláskor tejfölt és hagymát adhatunk mellé.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/01...

sponsored links

Keres?s