Tárkonyos kelkáposztaleves

2014-06-03

sponsored links


Friss kelkáposztát vettem,és úgy gondoltam mivel most van a friss tárkony ideje, ilyen ízesítéssel készítek levest belõle.
Így hát kimentem a kertbe, és letépkedtem a tárkony bokrocskámról egy jó fél marék levelet.
A szárított tárkonyt nem szeretem, de a frissnek teljesen más az aromája.





Hozzávalók:

  • 500 g kelkáposzta
  • 25 dkg újkrumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tárkonylevél
  • 1 ek tárkonyecet
  • 1,5 dl tejföl
  • olaj
  • virsli


Elkészítése:
A vöröshagymát megdinszteltem,majd hozzáadtam a fokhagymát, a kockákra vágott krumplikat,és annyi vízzel öntöttem fel ,hogy ellepje.
Sóztam, és miután félig megfõtt, a csíkokra vágott kelkáposztát is beletettem.
Nem kell sokáig fõzni,majd két -három merõkanállal kivettem a levesbõl , és botmixerrel pürésítettem, és tejfölt,  friss vágott tárkonyt adtam hozzá.( Ha csak lehet mellõzöm a rántást, habarást ,önmagával sûrítem a zöldségleveseket fõzelékeket, vagy krumpli segítségével.)
A virslit megpirítottam és úgy került bele a levesbe .
Néhány hete készült tárkonyos ecettel ízesítettem, tejföllel lenmaggal,pici pirospaprika szórással tálaltam .


Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/06/tar...

sponsored links

Keres?s