TYÚKANYÓ NYÁRI DIÉTÁS DESSZERTJE

2014-07-01

sponsored links

Az én Anyukám és Apukám egész nyáron szüretel, befõz, kifõz, elrak, üvegbe tölt, zacskóz. :-) Mára már tudják, hogy engem azzal tudnak igazán boldoggá tenni, ha cukor mentesen dolgoznak. Így például mindig tesznek el nekem pár üvegnyi lekvárt édesítõszerrel készítve. 

Szombaton haza kellett mennem vidékre - többek között - szervízeltetni a kocsim. Tyúkanyó édességgel várt. Cukormentessel, gyümölcsössel. Igazi nyári desszert, amit bátran lehet enni, mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül! Imádat! ;-)


All rights reserved (c) 2014

Hozzávalók:

5 x 2 dl natúr joghurt (0,1%)
1 x 2 dl tejföl (12%)

1 csomag zselatinpor
1,5-2 ek folyékony édesítõszer
15 dkg magozott meggy
20 dkg málna


Elkészítés: 

A joghurtot, a tejfölt és az édesítõszert robotgéppel összekeverjük. A zselatinport egy 2 dl-es pohárban 1 dl víz hozzáadásával felforraljuk a mikróban, majd ezt össze is keverjük. Ezután ezt is hozzákeverjük a robotgéppel a joghurtos masszához. A meggyet és a málnát fakanállal óvatosan ? hogy a gyümölcs össze ne törjön ? beleforgatjuk a joghurtba. Folpack-kal kibélelt õzgerincbe, vagy egyéb formába öntjük a masszát, és egy éjszakára hûtõben hûtjük. 

Figyelmeztetés!

Ha többen is szeretnének ebbõl a diétás csodából enni, akkor ennek a mennyiségnek a dupláját készítsétek el! Én szóltam!!!

-KockacZukor-

Folytats a blogon ... kockaczukor.blogspot.com/2014/07/tyuk...

sponsored links

Keres?s