Tutti Frutti torta by Vera

2014-02-04

sponsored links



  • 3x200 gr babapiskóta
  • 5 dl tej
  • 50 gr étkezési keményítõ
  • 250 gr vaj/margarin
  • 250 gr porcukor
  • 1 konzerv ananász
  • 500 gr kivi
  • 200 gr vagdalt dió
  • tetszés szerint kandírozott vagy aszalt gyümölcsök
  • 5 dl tejszín


Az 5 dl tejhez add hozzá az étkezési keményítõt, és fõzd puding sûrûségûre. A puha vajat / margarint keverd krémesre a porcukorral, majd kanalanként add hozzá a tejes krémet. Keverd a krémbe az apróra vágott ananászt, kivit, diót, és a kandírozott/aszalt gyümölcsöket. Jól keverd össze az egészet. Fogj egy tálcát, az ananász levét pedig öntsd egy mély tányérba, ebbe fogod majd mártogatni a babapiskótát. A tálcára megy egy réteg ananászlébe mártott piskóta, erre a krém fele, erre megint az ananászlébe mártott babapiskóta, erre a krém másik fele, és legvégül a 3. réteg ( utolsó 200 gr-os csomag) babapiskóta. Az egész tortát vond be a keményre felvert tejszínhabbal, és tedd a hûtõbe, hogy szépen összeérjenek az ízek.

Eredeti recept itt, Vera vajdasági konyhának dedikált blogján, amit annyira szeretek.Amint látjátok, Szilveszterre készült a torta, sajnos mielõtt felszeletelve lefotózhattam volna, már elfogyott:) 

Folytats a blogon ... eveandapple.blogspot.com/2014/02/tutt...

sponsored links

Keres?s