Tulipánvirág saláta

2014-04-12

sponsored links

 spárgásrizottokis05.jpg

A csodálatos színek,érdekes formák, ellenállhatatlan szépség, amivel kivívta helyét a gasztronómiában is  a tulipánvirág.

A tulipán szirmait alkalmazzuk, íze egészében a dióra emlékeztetõ, fajtától függõen különbözõ gyümölcsös árnyalatokkal, ezért a tulipán kiváló a salátákban.

Évszázadok óta tavasszal, az ázsiai sztyeppéket beborítja az élénk színû vadtulipánok szõnyege. Az emberek nem tudták otthagyni õket és elkezdték házaik közelében megszoktatni a tulipánokat, elültetve hagymáikat a kertjeikben. Perzsiában már a XI - XIII. századokban, nagy mennyiségben termesztették a tulipánt, igaz azok még nagyon hasonlítottak vad õseikre. Nevét is innét kapta, mivel nagyon hasonlít formája a turbánra, ami perzsául "toliban". Aztán a tulipántermesztés lassan átvándorolt a törökökhöz, innét a szultán udvarából küldi az osztrák követ Európába az elsõ tulipánhagymákat. A XVI. Század elsõ felében pedig elterjed Hollandiában a tulipánmánia. A nemzetközi nyilvántartás leírásában 6,5 ezer tulipánfajta szerepel jelenleg, és díszíti az egész ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/04/12/tuli...

sponsored links

Keres?s