Trüffelcica-nyalóka - 21. SAD!

2014-01-09

sponsored links

A Süss! Alkoss! Díszíts! 21. fordulójának házigazdája a Sünis kanál blog írója, Macskanyelv, aki nevét nem hazudtolta meg és az Édes "macskásság" témát fõzte ki, mivel nagyon szereti a cicákat. :) Ezzel én is így vagyok, igaz, minden cica nem méltó arra, hogy a kegyeimbe férkõzzön. Minimum a Bogyó-szintet kell megütni, amihez a széles buksifej, naaagy szemek, 8-ast formáló testalkat alapkövetelmény, nem is beszélve az eszességrõl, figyelmességrõl. Íme a mintapéldány:




Nekem a cicáról (mi otthon "lecicázzuk", a macska az idegen betolakodót jelenti) valaki gömbölyû jutott eszembe, valami bonbon, valami trüffel. Íme:
Hozzávalók:
 Hozzávalók:
-140 g õrölt mandula
-50 g olvasztott diabetikus feketecsoki
-1 felvert tojásfehérje
-15 g xilit
-1 narancs héja
-3 ek. kókusztej
A csokit gõz fölött összeolvasztjuk a kókusztejjel, majd hozzáöntjük a száraz összetevõkhöz. Végül hozzákeverjük a fehérjét. Mélyhûtõbe tesszük fél órára, hogy kicsit keményedjen és cicafejeket formázunk. Mivel cukorgyöngyöt nem használhatok, így vöröslencse szemekkel adtam nekik "arculatot". Akár meg is lehet enni, észre sem vevõdik. Hûtõben kell tartani, másképp nagyon megpuhul. 10 db. sziszafej lett belõle. Néhánynak "havas" lett az arca, biztosan Csoki kutya mártotta meg õket a hóban. Valahogy így:






Folytats a blogon ... tuparna-habvero.blogspot.com/2014/01/...

sponsored links

Keres?s